"Zatím se snažíme dodržet termín 1. července a já věřím, že se to podaří. Za poslední týdny ale o žádném vývoji nemám zprávy," uvádí krajský náměstek pro oblast dopravy Miloš Petera k omezení kamionové dopravy na Mladoboleslavsku.

Mají se tedy obyvatelé měst a obcí rozkládajících se na silnici II/276 mezi Bělou pod Bezdězem a Bakovem nad Jizerou a na silnici II/610 mezi Brodci a Březinou obávat dalšího (a kolikátého již?) posunutí celé záležitosti, zatímco se jejich domy otřásají při průjezdu každého několikatunového kolosu?

„Za dva týdny budeme moudřejší. Důležité však je, že celá věc už jednou byla rozhodnuta a vše už je jen otázkou času," konstatuje krajský zastupitel Karel Horčička.

Aktuálně probíhají jednání mezi zástupci krajského úřadu a příslušnými orgány dopravní policie, kteří neřeší jen budoucí kontrolu nad přeznačenými oblastmi, ale také nosnost mostů nebo pevnost svrchních vrstev dotčených komunikací. Po definitivním rozhodnutí bude bez otálení vyrobeno a instalováno nové dopravní značení.

Boleslavskému deníku se podařilo zjistit, že o omezení nákladní automobilové dopravy projevily zájem rovněž Příšovice. Liberecký kraj je však v této věci nepodpořil.