Novinkou je možnost vybrat si za očkování, které bude kompletně dokončeno do 30. září, dva dny placeného volna navíc. Jeden přímo v den očkování – přičemž není rozhodující, zda to bude při první, nebo při druhé dávce – druhý si pak mají plánovat s odstupem: v období od 15. října do 31. prosince. Nechybí tedy možnost lépe se díky očkování soustředit na vánoční přípravy či si přímo prodloužit svátky.

Vybrat si dny volna ale není „povinnost“. Zaměstnanci je také mohou vyměnit za body do firemního programu výhod – za každý získají 2000 bodů do cafeterie zdravotních benefitů. Za ně lze nakupovat v síti partnerských obchodů, pořídit zdravé stravování či je proměnit přímo na peníze převedené na penzijní spoření. Pokud si čerpání druhého volného dne zaměstnanec nenaplánuje do poloviny října, převeden na body mu bude automaticky; výhody za očkování tedy nelze prošvihnout.

Záchytné parkoviště P+R. Ilustrační foto.
Masivní zdražení, ale i stání zdarma. Praha mění ceny parkování P+R

Prostřednictvím týdeníku Škodovácký odborář sdělují odbory Kovo svým členům, že tato nabídka se nevztahuje jen na nové adepty očkování. Také pracovníci, kteří už mají vakcinaci za sebou, si poté, co zaměstnavateli doručí certifikát o očkování, mohou naplánovat „druhý“ den volna (nebo se rozhodnout pro body do programu výhod). Ten první, spojený přímo se dnem očkování, sice už v případě dokončené vakcinace logicky čerpat nelze, ale automaticky za něj náleží dva tisíce bodů do cafeterie benefitů. Přičemž očkovaným zůstane i 300 bodů, které se za přijetí vakcíny připisovaly dříve.

Škoda Auto se aktivně zapojuje i přímo do očkování. V roli partnera Klaudiánovy nemocnice v Mladé Boleslavi aplikuje vakcíny v rámci fungování své polikliniky. Podány bývají desítky dávek za den.