Sdílná zábava, která následovala, ale nebyla pouze ojedinělou kapkou v moři předvánočních událostí. Pouto, které se zde takto napříč generacemi navazuje, utužuje v průběhu roku celá řada dalších společných podniků seniorů z domova U Anežky a dětí z luštěnické mateřské školky, které jsou součástí projektu „Povídej“.

V době, kdy je otázka stáří stále více vytěsňována a senioři bývají leckdy vnímáni jako jakási obtíž či jiný živočišný druh, vyvstává důležitost a společenský přesah podobných aktivit tím naléhavěji.

Této skutečnosti jsou si velmi dobře vědomi v neziskové společnosti Mezi námi, která projekt „Povídej“ organizuje.

Ředitelka společnosti Kateřina Jirglová ocenila u příležitosti setkání značkou Mezigeneračně ředitelku Evu Chládkovou i další učitelky z luštěnické mateřinky, jakož i Aleše Vychodila, ředitele seniorského domova U Anežky, a jeho tým sociálních pracovnic.

Značka Mezigeneračně představuje jakési nejvyšší uznání jejich dlouholetého společného podílu na mezigeneračním dialogu. „Naším cílem je, aby se generace navzájem poznávaly, měly k sobě úctu a společně si předávaly radost ze života. Chceme, aby se potkávali zejména ti nejstarší s těmi nejmladšími, aby k sobě nacházeli cestu a společně objevovali, jak krásné a zajímavé jejich světy jsou,“ uvedla ředitelka organizace Mezi námi s tím, že vnímají mezigenerační aktivity jako prostor, kde si lze navzájem poskytnout radost, moudrost i životní energii. „A to i když je mezi námi věkový rozdíl někdy i 80 let,“ doplnila ředitelka.

Noční adventní trhy Mladá Boleslav 2017 - ilustrační foto.
Vedení města si chválí adventní trhy s atrakcemi
Čertovské řádění Krampus v Mladé Boleslavi.
OBRAZEM: V ulicích Mladé Boleslavi strašili alpští krampusáci