Vojevůdce a politik Albrecht z Valdštejna. Právě jméno nejvyššího velitele císařských vojsk za třicetileté války se mnohokrát skloňovalo na velkolepé zahradní slavnosti, jež probíhala v sobotu a v neděli v zahradách státního zámku Mnichovo Hradiště. Desítky a desítky kostýmovaných představitelů šlechty a stovky návštěvníků si připomněly 380 let, jež uplynuly od smrti jedné z nejvýraznějších postav naší historie.

Vystoupily skupiny historického šermu a dobové hudby Páni z Kolína a Invictum Plzeň, soubory starého a historického tance a také herci Městského divadla Mladá Boleslav. V roli hostitele Maxmiliána z Valdštejna uvítal přítomné Petr Mikeska, jako astrolog magistr Seni se představil sám ředitel divadla František Skřípek.

Návštěvníci zámeckého areálu mohli obdivovat rozmařilý život šlechty a sledovat, co se na zámku dělo před třemi stoletími. V neděli na zahradní slavnost navázalo svatoanenské procesí. Další fotografie z velkolepé akce naleznete na webu Boleslavského deníku a v zítřejším vydání.