„Byla zpracována studie variantního řešení. Z možností rekonstrukce a novostavby byla schválena verze novostavby,“ potvrdila mluvčí SŽDC Nela Friebová.

V současné době je stavba ve fázi záměru projektu. V lednu by ji měla schvalovat Centrální komise Ministerstva dopravy. K samotné výstavbě se má přistoupit v letech 2021 až 2023 a investice překročí 60 milionů korun.

Ilustrační fotografie.
První adventní akce uzavřou Staroměstské náměstí

Místní obyvatelé po modernizaci volají už delší dobu. Mnozí jsou toho názoru, že nádraží dělá tak velkému a důležitému městu, jako je Mladá Boleslav ostudu. Podle mluvčí boleslavského magistrátu Šárky Charouskové město o rekonstrukci hlavního nádraží již dlouhá léta jedná. A do jednání se prý zapojila dokonce i společnost Škoda Auto. „Nicméně přestože jsme za ty roky už několik variant vizualizací a slyšeli sliby včetně termínů dokončení, hlavní nádraží města, kde se točí podstatná část ekonomiky téhle země, zůstává nadále ostudou Mladé Boleslavi,“ podotkla Charousková.

Vedení města podle ní stále opakuje, že je připraveno postarat se o veškeré navazující investice – ať už jde o chodníky, osvětlení či zeleň, aby se lokalita zcela proměnila. „Čekáme jen na to, až se skutečně začne s rekonstrukcí,“ shrnula mluvčí.

Grafiti, za které může jít mladík do vězení
Mladík posprejoval různá místa v Boleslavi. Hrozí mu rok vězení