Úderem páteční čtrnácté hodiny se otevřou volební místnosti také na Mladoboleslavsku, a lidé si zvolí poslance do Evropského parlamentu.

Stejně jako u jiných voleb, i v tomto případě mohou lidé volit na území republiky kdekoliv, ovšem potřebují k tomu voličský průkaz. Je o ně zájem?

„Tentokrát jsme vydali voličský průkaz dvaatřiceti lidem. Oproti třeba prezidentským volbám je to zhruba desetina, tehdy o ně požádaly tři stovky voličů," uvedla tisková mluvčí mladoboleslavského magistrátu Hana Koišová.

Velký zájem není ani v Mnichově Hradišti. „Vydali jsme 5 průkazů. Mezi lidmi je ale i špatná informovanost, například ještě dnes dopoledne si o průkaz přišel požádat jeden volič. Bohužel jsme mu nemohli vyhovět, protože bylo možné vydávat je jen do 8. května," uvedla vedoucí odboru vnitřních věcí městského úřadu, Hana Bartoňová.V Hradišti se do seznamu voličů nechali zapsat také 2 cizinci.

Ani v Benátkách nad Jizerou nestojí lidé na průkazy fronty. „Tentokrát jsme zaznamenali pouhé tři žádosti o voličský průkaz, při parlamentních volbách to bylo i kolem sedmdesátky," potvrdila Boleslavskému deníku Blanka Poláková, referentka evidence obyvatelstva z městského úřadu.