Načepovat dvě sklenice piva a správně je naservírovat, to byla praktická část soutěže Mistr výčepní Gambrinus.

Regionální kolo pro Liberecko a část středních Čech hostila v pondělí mladoboleslavská restaurace Start.

Patnáctka soutěžících z hospůdek, restaurací i barů se utkala nejprve v teoretickém testu a následně také v praktických dovednostech. Nejlépe si vedl Petr Hlavatý z liberecké restaurace U cvičáku.

V poli startujících bylo také šest žen a nejlépe si vedla Kamila Horáková z Café Panda bar, Liberec.

V Jičíně pokračovala v úterý soutěž druhou polovinou regionální soutěže. Finále za účasti celkem čtrnácti soutěžících se pak uskuteční 20.3. v Liberci.

Smyslem této soutěže je zdokonalení způsobu podávání čepovaného piva zákazníkům. „Jde nám o standardizaci zážitku zákazníků, kteří navštěvují restaurace. Sládek sice pivo vaří, ale hospodský ho dělá," říká Vojtěch Homolka, obchodní sládek společnosti Plzeňský Prazdroj