Nový zimní stadion je ve městě žhavé témě posledních týdnů. Podle našich informací by měl být v těchto dnech dokonce už znám i koordinátor tohoto záměru.

Stále však není jisté, kde by nový zimák měl stát. V zásadě se diskutuje o třech variantách, což potvrdil i náměstek primátora Daniel Marek.

„Vznik zimního stadionu diskutujeme na místě ústředního stadionu v blízkosti fotbalového stadionu a městské haly, na Hejtmánce, a nebo případně tam, kde nyní stojí tréninková hala, zvaná malá,tedy na Štěpánce," vyjmenoval náměstek Marek.

Z první možnosti nejsou údajně příliš šťastni fotbalisté, a navíc není jisté, že se na „ústřeďák" zimní stadion i s tréninkovou halou, která musí být logicky jeho součástí, vejde.

Místo stávajícího zimního stadionu, kde by velká hala sloužila jako tréninková, se jeví jako dobrý nápad, z hlediska prostoru by tu místa bylo dost. Problém je ovšem v tom, že by se musely vykoupit některé pozemky, které nepatří městu.

Co se týká finanční stránky, stavba by měla vyjít zhruba na půl miliardy, přičemž město by bylo ochotno podílet se na tom třetinou částky, další by šla z dotací a jako třetí investor se nabízí strategický partner z podnikatelské oblasti.

Mělo by jít o multifunkční halu, která by sloužila nejen ledním sportům, ale daly by se tu pořádat i další akce. Plánovaná kapacita je 5 000 diváků. Náklady na provoz jsou podle náměstka Marka aktuálně asi 20 miliónů korun. „Tahle částka by se podle studie díky modernějším technologiím neměla příliš lišit," uzavírá.