Mohou je využít děti například při procházkách s rodiči, ale stejně tak školní kolektivy. Nejvíce zchátralé či poničené starší prvky a cedule byly odstraněny. Na malé i větší návštěvníky tak v parku čeká díky novému vybavení hodně zábavy i poučení.

Hned u vstupu do parku v blízkosti Koliby je základní tabule s informacemi a mapovým znázorněním dalších stanovišť. S možností stáhnout si příslušnou aplikaci a s ní při procházce po jednotlivých stanovištích řešit s pomocí mobilu další zajímavé úkoly.

Doskočiště a kuličkolamy

Naučné panely jsou zaměřené například na ptáky, ryby, dřeviny, houby, vodu v krajině, na význam mrtvého dřeva, na lesní internet či na téma strom jako dům.

Speciální hudebně-divadelní setkání přineslo průřez tvorbou mladoboleslavského divadla.
V Boleslavi proběhla divadelní benefice pro Ukrajinu. Vynesla téměř 27 tisíc

Na menších cedulkách jsou i frotážové obrázky zvířat, na které si děti mohou položit papír a obyčejnou tužkou po nich přejíždět, až se obrázek na listě objeví.

Ve spodní části parku u Klenice je i doskočiště a další zajímavé prvky. Celkem se jedná o 11 velkých cedulí, 16 jednonohých malých pultíků, tři kuličkolamy a jeden frotážový pult na dvou nohách. Nejvíce cedulí a prvků je umístěno v části parku u veverek a v okolí, další jsou v blízkosti hudebního altánu a v blízkosti říčky Klenice, především u mola s veverkami a v lokalitě poblíž bazénu a můstku směrem k dětskému hřišti.