Jeho součástí byla i soutěž, v rámci níž se v posledním dubnovém týdnu všichni žáci, pedagogové a provozní zaměstnanci snažili dopravovat do škol co nejvíc po svých, a co nejméně jezdit autem. V konkurenci deseti základních škol a dvou gymnázií nakonec zvítězila 7. základní škola ve Václavkově ulici, která získala finanční odměnu 15 tisíc korun a tři nejlepší třídy navíc celodenní volnou vstupenku na koupaliště.

Zklidnění dopravy

Žákům a pracovníkům vítězné školy přišel popřát i náměstek primátora Mladé Boleslavi Jiří Bouška. „Byla tu skvělá atmosféra, která mě úplně nabila a věřím, že nabije i děti a jejich rodiče, aby si po co nejdelší dobu podrželi zvyk dopravovat se do školy jinak, než autem,“ uvedl Bouška. Ze všech škol se podařilo sesbírat téměř 3 tisíce dotazníků k problematice dopravy do školy. S jejich výsledky bude město pracovat na zmírnění ranních dopravních špiček u škol.

Současný Ošatník v hotelu Věnec.
Nejen pro Ukrajince. Sbírka oděvů v boleslavském Věnci slouží všem potřebným

Projekt chce kromě zklidnění dopravy řešit také nedostatek pohybu většiny dnešních dětí. Dostat jich co nejvíc z aut a MHD na vlastní nohy - pěšky, koloběžku, kolo. Zároveň jim vytvořit zdravější dopravní a pohybové návyky na celý život.