Zájem neregistrovaných během prvního prosincového víkendu razantně přesáhl kapacity, které stávající očkovací místo aktuálně nabízí.

„Důvodem pozastavení očkování bez registrace je překročení maximální kapacity očkovacího centra v Mladé Boleslavi. Jen během uplynulého víkendu se v něm nechalo bez předešlého objednání naočkovat 900 lidí. V sobotu 600, v neděli 300. Stávající prostory očkovacího centra v Domě s pečovatelkou službou v Havlíčkově ulici přitom umožňují naočkovat maximálně 400 lidí denně,“ vysvětlila mluvčí nemocnice.

Stávající situace s infekční nákazou koronavirem neumožňuje zrušit či zmírnit zákaz návštěv v Klaudinánově nemocnici a dá se předpokládat, že v příštích dnech a týdnech se situace výrazně nezmění.
Novinka. Klaudiánova nemocnice nabízí blízkým posílání videovzkazů pro pacienty

Přitom v minulosti, když se ještě očkovalo na jiném místě, by taková poptávka nebyla problémem. „V předešlých prostorech, v domě kultury, jsme očkovali až 1300 lidí denně. Tyto prostory ale muselo očkovací centrum opustit, protože došlo k obnově kulturního programu,“ konstatovala Hana Kopalová.

Podle jejich slov platí pozastavení očkování neregistrovaných do konce roku. Nemocnice v tuto chvíli nejedná o tom, že by kvůli zájmu o očkování přesunula vakcinační místo jinam. „V tuto chvíli není kam,“ poznamenala mluvčí nemocnice.

Ilustrační foto.
Covid v Praze a středních Čechách: děti v karanténě a naštvaní ředitelé škol

Zájemců o očkování jsou v těchto dnech většinou lidé, kteří si přicházejí pro třetí dávku. Konkrétně v boleslavském případě vyčíslili zdravotníci tuto skupinu na 70 procent ze všech zájemců. Další si pak chodí pro první a druhé dávky.

V případě zájmu o očkování se musí lidé objednat na webu registrace.mzcr.cz. Dotazy mohou směřovat na e-mail: vakcinace@onmb.cz nebo na infolinku 739 590 665.