ON-LINE reportáž ke koronaviru najdete ZDE

Veřejnost podle nemocnice ale musí počítat s dodržováním několika hygienických opatření, které stále souvisejí s onemocněním Covid - 19. Nadále zde platí trvalé nošení roušek. „V žádném případě není přípustné, aby si návštěva roušku v průběhu návštěvy sundávala,“ uvedla mluvčí nemocnice Hana Kopalová.

Nutné je také dezinfikovat si při příchodu do nemocnice a před vstupem na pokoj ruce. „Vstup do hlavního areálu nemocnice je pouze hlavním vchodem z třídy Václava Klementa, kde je příchozím měřena teplota termokamerou,“ pokračovala Kopalová. V budovách dětského oddělení, porodnice, gynekologie a v budovách následné péče Na Celně a v Mnichově Hradišti bude před vstupem povinně měřena teplota personálem nemocnice.

Sdílená kola nextbike
Rekola v Boleslavi končí, město už má ale náhradu

Návštěva nebude vpuštěna na oddělení, pokud bude vykazovat příznaky respiračního onemocnění. Nemocnice pak také nedoporučuje, aby nemocné chodily navštěvovat děti. Na každý pokoj pak budou moci pouze dva lidé. Pokud to zdravotní stav hospitalizovaného dovolí, tak je lepší k návštěvě využít místo mimo pacientské pokoje.

„Nemocnice žádá veřejnost, aby respektovala všechna doporučení – při jejich nedodržování může být vykázána bezpečnostní agenturou z areálu nemocnice,“ dodala Kopalová. Je totiž nutné respektovat zdravotní stav pacientů a brát také ohled na jejich sníženou imunitu a tím pádem je zbytečně neohrožovat.

Ilustrační foto
Města podnikatelům pomohou. Případy řeší individuálně