Výšková technika a specialisté vycvičeni na práci ve výškách z vyhlídkové věže sundávali korouhev s pozlaceným lvem.

Ozdoba budovy staré radnice se ve čtvrtek pravděpodobně vlivem klimatických podmínek mírně nahnula, a tak radnice rozhodla, že ji z preventivních a bezpečnostních důvodů nechá sundat a pokud to bude potřeba, nechá ji i opravit.

Čtěte také: Řidiči kritizují křižovatku, která se změní v retardér

A tak nejbližší okolí staré radnice lemovala bezpečnostní páska. Situace se pochopitelně neobešla ani bez dohledu městské policie.

Poté se do práce pustil i autojeřáb, který v železném koši vyzdvihl ke korouhvi hned dva výškové specialisty. Těm se po větším boji nakonec podařilo dva metry vysokého lva vyjmout z úchytu a dopravit ho na zem. Stejný postup poté absolvovala i koule, ve které byla připevněna zmiňovaná korouhev.

Nahnutou korouhev z vyhlídkové věže raději odstranili.Zdroj: Magistrát Mladá Boleslav

Podle informací magistrátu byla korouhev na radniční věž nainstalovaná přesně před čtvrt stoletím. Tehdy také do koule s úchytem zástupci města vložili tubus se soudobými dokumenty a listinami.

Všechny starší dokumenty, které byly na toto místo vkládány v předešlých dobách, byly uloženy již dříve v Muzeu Mladoboleslavska.

V současné době je korouhev pod správou odborné firmy, která ji opraví. A kdy se korouhev vrátí na původní místo, tedy na nejvyšší vrchol staré radnice? Pokud se nestane nic nepředpokládaného, mohli by ji kolemjdoucí pozorovat už koncem příštího týdne. Bude záležet ale také mimo jiné na počasí.

Čtěte také: Šťastný konec! Čížovka se po letech otevřela