Stačí vlastnit brusle a bydlet v dosahu kryté ledové plochy. Na Boleslavsku jsou dvě.

Pokud je opravdu zima, dá se i tady bruslit na rybníku či nádrži téměř v každé vesnici, mrzne-li pořádně, nedaleké Máchovo jezero pak skýtá dokonalý sportovní zážitek.

Avšak ani teplé zimy nepřipraví milovníky bruslení o zážitek pod širým nebem, poslední roky vzniká před Vánoci ledová plocha přímo v centru Boleslavi, před Škoda Muzeem. Bruslí se tu zadarmo každý den, nevýhodou je ovšem velké množství lidí a relativně malá ledová plocha.

Bruslení pod střechou nabízí boleslavský zimní stadion v rámci veřejného bruslení, které tu přijde dospělého na třicet korun a dítě do deseti let na dvacet korun.

Veřejnost si může zabruslit obvykle v sobotu i v neděli, o prázdninách pak bývají vyhrazené časy denně. Bruslí se na velké ledové ploše, kde se odehrávají extraligové zápasy, výhodou je tu komfortní vytopená hala a velký prostor.

Stejnou možnost nabízí i zimní stadion v Benátkách, kde se bude v průběhu Vánoc bruslit denně včetně Štědrého dne. Zaplatíte tu dvacet korun, benátecká hala je ovšem známá tím, že je tu neuvěřitelná zima i v teplejších měsících.


V relativně rozumné vzdálenosti mají obyvatelé Mladoboleslavska ještě další zimní stadiony, nejstarší a jediný celoročně fungující nabízí Nymburk, bruslit se tu bude rovněž o Vánocích i mezi svátky, a zaplatíte zde 30 korun za osobu, ale bruslí se obvykle v dopoledních hodinách.


Další krytá ledová plocha je v Jičíně, stojí rovněž třicet korun pro dospělého a dvacet pro dítě, a nabízí tu navíc i takzvané večerní veřejné bruslení.
Od loňska disponuje úplně novým zimním stadionem také Turnov, tady ovšem za bruslení zaplatí dospělí 40 korun a děti 25.