Každý rok přijmou policisté na Mladoboleslavsku řadu oznámení o pohřešovaných lidech.

Většinu se podaří najít, někdy bohužel má pátrání 
i smutný konec. Za posledních sedm let se ale pět lidí zatím nepodařilo vypátrat. Výsledky nepřineslo pátrání v terénu, neúspěšní byli rovněž potápěči.

Spisy se záznamy z pátrání, výslechů desítek svědků i například z prověrek různých stop mají stovky stránek. Bohužel pohřešované se zatím najít nepodařilo.

Policisté přitom pátrali 
v terénu, prohledávali s potápěči řeky a potoky v místech, kde se pohřešovaní ztratili. Velký prostor prohlíželi i za použití termovize z vrtulníku.

Pátrání v rámci policie koordinují takzvaní pátrači. To jsou kriminalisté, kteří sbírají všechny údaje nejenom k pohřešovaným lidem, ale i třeba k hledaným, podezřelým 
z trestných činů či těch, které shánějí soudy.

Jakmile údaje k pohřešované osobě přijmou a prověří, zadávají je do počítačového systému. Data jsou ihned 
k dispozici všem policistům nejenom v celé republice, ale 
i ve všech zemích Schengenského prostoru.

Po čtyřech mužích a jedné ženě se slehla zem, a měsíce i roky pátrání zatím nevedly k žádným výsledkům.

Už od listopadu 2004 policisté pátrají po dnes již dvaačtyřicetiletém Janu Štorkovi.
Ten byl naposledy tehdy viděn na ubytovně v Hubálově a později údajně ještě v Turnově. Úspěch nepřineslo ani pátrání za použití vrtulníku.
Pohřešovaný Štorek má asi 175 cm vysokou, silnější postavu, tmavě hnědé vlasy a hnědé oči. Na jedné z rukou mu chybí článek prsteníčku.

V říjnu 2006 se v Mladé Boleslavi ztratil dnes již osmapadesátiletý polský občan Leon Boroń.
Ten tehdy přijel do města automobilů za prací. Stopa končí v Praze, kde byl krátce hospitalizován v nemocnici a pak zmizel. Pohřešovaný Boroń má 155 cm vysokou, štíhlou postavu, černé vlasy a hnědé oči.

Od prosince téhož roku kriminalisté pátrají po pohřešované, nyní již osmadvacetileté Janě Řezáčové z Vince u Mladé Boleslavi.
Mladá žena tehdy odešla z místa bydliště a dodnes se ji nepodařilo ani přes rozsáhlé pátrací akce nikde nalézt.
Jana Řezáčová má asi 165-170 vysokou postavu, hnědočerné rovné vlasy a hnědé oči. Má tetování v dolní části zad a na břiše jizvu po operaci slepého střeva.
Spisový materiál obsahuje hodně přes dvě stovky stran. Výslechy desítek lidí i pátrací akce nevedly k úspěchu.
Pokud o pohřešované něco víte informujte policii.

V září 2008 čtyřmi lety se ztratil čtyřiačtyřicetiletý Slovák – Juraj Šoltés. V jedné z firem absolvoval školení, ale na ubytovnu se už nedostavil.
Na Slovensku po něm pátrají pro neplacení výživného, u nás je hledán jako pohřešovaný. Juraj Šoltés má asi 160 cm vysokou postavu, černé vlasy, hnědé oči a knír. Některé zuby má ulámané.

Skutečně záhadami je obestřeno zmizení Miroslava Bajtlera z prosince 2010. Jednašedesátiletý muž byl naposledy viděn v restauraci Jizera v Nové Vsi u Bakova.

Tehdy odešel ven s tím, že mu není dobře. V restauraci dokonce zůstal jeho kabát a nějaké věci. Zpátky se už nevrátil a nikdo ho od té doby neviděl.

Pohřešovaný Miroslav Bajtler má 170 cm vysokou, střední postavu, prošedivělé vlasy s čelní pleší a hnědé oči. Policisté uskutečnili několik pátracích akcí včetně nasazení vrtulníku i potápěčů, ale pohřešovaného muže se také zatím nepodařilo vypátrat.

Pokud o pohřešovaných něco víte, volejte Policii České republiky v Mladé Boleslavi, 974 877 330 nebo na bezplatnou linku 158.