Nemelem, nemelem. Píše se poslední kapitola sedmipatrové budovy mlýna v Ptácké ulici. Tu dělníci směrem dolů už několik týdnů postupně rozebírají. Proč? Na místě, kde se ještě nedávno mlelo obilí a odkud mířila k zákazníkům mouka se značkou Babiččina volba, vznikne parkoviště.

Přestože společnost GoodMills Česko, která mlýn u Jizery provozovala jako poslední, příliš sdílná nebyla, společnost Škoda Auto potvrdila, že demolice probíhá z jejího popudu. Právě automobilka areál s mlýnem zakoupila, neboť logicky navazuje na vývojové centrum v Česaně.

„Škoda Auto plánuje využít tuto plochu pro parkování svých zaměstnanců. Bude se jednat o částečné přeuspořádání stávající kapacity parkovacích ploch se snahou využívat plochy s kvalitnějším povrchem," potvrdila Boleslavskému deníku mluvčí Škoda Auto Jana Bahníková.

Tuto skutečnost jistě přivítají zaměstnanci, kterých v Česaně pracuje zhruba šestnáct set.

Automobilka do budoucna plánuje na Ptácké ulici výstavbu parkovacího domu. Tato investice je vázána na další rozvoj areálu technického vývoje a s tím související potřebu zvýšení stávající parkovací plochy. Na konkrétní časový horizont si tak zaměstnanci budou ještě muset počkat.