Výluky začnou v pondělí 3. dubna na trati 070 Praha – Turnov v úseku Mladá Boleslav hl.n. – Turnov a na trati 080 Mladá Boleslav hl.n. – Rumburk v úseku Mladá Boleslav hl.n. – Bělá pod Bezdězem. Potrvají do soboty 22. dubna. Všechny vlaky v této době nahradí v těchto úsecích náhradní autobusová doprava podle výlukového jízdního řádu.

Výhybky, koleje i zabezpečovací zařízení

Důvodem výluk jsou rekonstrukční a údržbové práce, které budou probíhat na několika místech.

„Dojde k opravě čtyř výhybek ve stanici Bakov nad Jizerou a jedné výhybky v odbočce Zálučí, která se nachází nedaleko zastávky Bakov nad Jizerou město a odbočuje v ní trať do Dolního Bousova,“ sdělil mluvčí Správy železnic Pavel Tesař.

Drahotě navzdory, chovatelé své mazlíčky neošidí.
Psi a kočky zdražení nepoznají, chovatelé jim misky naplní navzdory drahotě

Dělníci podle jeho vyjádření současně provedou čištění a doplnění štěrku, výměnu pražců, upevňovadel a výhybkových dílů. Dojde také na úpravu odvodnění a polohy koleje, která díky svaření kolejnic umožní klidnější jízdu.

„Vyloučení provozu využijeme rovněž k opravě staničního zabezpečovacího zařízení v Mnichově Hradišti a traťového zabezpečovacího zařízení v úseku Mnichovo Hradiště – Loukov u Mnichova Hradiště,“ doplnil mluvčí.