Když do non-stop baru na frekventované Jičínské ulici vstoupil zhruba pětadvacetiletý mladík a usedl k jednomu z automatů, nevzbudilo to ničíé pozornost.

Jenže už o deset minut později nabraly události nečekaný směr. Mladík si nasadil kapuci a brýle a vydal se za barmankou.

„Muž vytáhl zbraň, kterou mířil na obsluhu, a vyndal také papír s instrukcemi, který barmance podal," líčí policejní mluvčí Lenka Sikorová.

Na lístku bylo napsáno, aby mu okamžitě předala všechny peníze, které má v kase. Vyděšená servírka samozřejmě na nic nečekala a peníze lupiči vydala. Mladík si tak z baru odnesl několik tisíc korun.

Muž se podle všeho na svůj čin pečlivě připravoval, celé přepadení se díky tomu odehrálo velice rychle, podle policejní mluvčí trvalo zhruba půl minuty.

Policie nyní hledá pachatele tohoto čionu, k němuž došlo ve středu 8. července po deváté hodině večerní.

„Muž je zhruba pětadvacet let starý, bílé pleti, střední postava o výšce 175 centimetrů, má krátké tmavé vlasy. Na sobě měl kromě brýlí s výraznými žlutými obroučkami bundu s kapucí tmavé barvy," popisuje ho Lenka Sikorová.

Jakékoliv informace týkající se pachatele můžete sdělit na telefonní číslo 724 124 283, linku 158 či nejbližší policejní stanici.