Na realizaci záměru přispěje společnost Kofola sto padesáti tisíci. Starosta Ondřej Lochman chce ještě navrhnout zastupitelům, aby město ze svého rozpočtu přidalo shodnou částku.

„Věřím, že se nám podaří prvky instalovat do června příštího roku, samozřejmě v závislosti na průběhu povolovacích řízení,” řekl Lochman, podle kterého byly všechny nápady z finální osmičky zajímavé a inspirativní.

Pokud by to městu dovolovaly podmínky a peníze, je starosta připraven s dalšími navrhovateli jednat a postupně jejich náměty realizovat.

Zrcadlovým sálem kosmonoského zámku se linuly tóny vážné hudby.
OBRAZEM: Mladí umělci předvedli, co umí

Marcela Havlíková Vagaská, která nápad do speciální výzvy projektu Lepší místo přihlásila, má z vítězství venkovní posilovny radost. „Stejně jako celá má rodina. Těším se, až si tam zacvičím. Děti to snad také nakopne k tomu, aby venku trávily více času,” reagovala na vyhlášení výsledků ankety.

„Hlasování trvalo patnáct dní, poměrně brzy však bylo jasné, že půjde o souboj posilovny a zútulnění dětského zdravotního střediska. Ostatní nápady měly menší podporu,” poznamenala Hana Kružíková z Lepšího místa.

Maruška Čapková se narodila 25. listopadu, vážila 2,99 kg a měřila 49 cm. Maminka Iva a tatínek Roman si ji odvezou domů do Semčic.
Přivítejte s námi na světě další miminka narozená v minulých dnech

Zkrášlení lokality pod zámkem, které obsadilo pomyslný bronzový stupínek, získalo nakonec téměř o polovinu hlasů méně než vítěz. Na dalších pozicích skončila obnova schodů k zámecké zdi, cvičební prvky pro seniory, vybudování psího hřiště nebo květinové louky na sídlišti a rekultivace parčíku ve Šlikově ulici.

„Pohyb by měl být nedílnou součástí našich životů a cvičení ve venkovní posilovně určitě potěší mnoho obyvatel města, rozhodně nejen z řad našich zaměstnanců,“ myslí si Jaroslava Musilová ze společnosti Kofola, podle které je právě taková spolupráce mezi radnicí, občany a místními firmami klíčová pro spokojený život v každém městě.

„Z vítězného projektu máme radost. Pokud by se navíc náš příspěvek podařilo navýšit ze strany radnice, bylo by to úplně perfektní,” dodala Musilová.