Stavební práce si o víkendu vyžádají omezení na D10 mezi exity 3 a 10. „V době přípravných a dokončovacích prací bude provoz omezen na jeden pruh v každém směru, v noci (od sobotních 21 hodin do nedělní šesté hodiny) pak proběhne úplná uzavírka a provoz bude sveden na objízdnou trasu,“ shrnuje krajský úřad víkendové změny, na něž se musí připravit nejen motoristé, ale i lidé cestující autobusem. Lze totiž počítat se zdržením.

Rekonstrukce mostu s evidenčním číslem 33310-4 (přičemž cifry před pomlčkou současně označují číslo silnice) řeší nejen jeho stavebně technický stav, ale současně i potřebu zvýšit jeho zatížitelnost. Došlo na demolici a staví se nová konstrukce. Práce, které začaly již 19. března, jsou spojeny i s úplnými uzavírkami dálnice pod tímto nadjezdem.

Ještě jsou plánovány dvě – a první z nich právě o nadcházejícím víkendu (dojde na osazování mostních nosníků, což by za běžného provozu nebylo možné). Ředitelství silnic a dálnic ji současně využije i k instalaci značení a zábran souvisejících s jinou opravou – a to v úseku Radonice – Svémyslice (levá strana; směr Praha). Pro osobní dopravu bude objížďka směrem na Prahu podle informací krajského úřadu vyznačena přes Jirny, v opačném směru (a pro nákladní dopravu obousměrně) má být objízdná trasa vedena přes Zápy, Jirny D11 a D0.

Termín další – již poslední – uzavírky bude upřesněn později. Předběžně se počítá také s víkendem, a to zřejmě někdy během září nebo října.

Ilustrační foto
Tip Deníku: Na Krásné louce proběhne Den her
Alkohol na veřejnosti
KRIMI MIX: Policie řešila žháře i alkohol na veřejnosti