Hana Zagorová, Věra Špinarová, Katapult nebo Eva a Vašek. Ty všechny a řadu dalších se podařilo získat, aby koncertovali na pódiu Kulturního domu v Bezně.

Tomu, kdo se těšil na oblíbené české zpěváky a kapely, a tudíž i na začátek podzimní koncertní sezóny, však zbyly pouze oči pro pláč. Kulturní dům přestal před prázdninami fungovat.

Po neshodách a neplnění pohledávek zastupitelstvo městyse vypovědělo se stávajícím nájemcem smlouvu.

„Podzimní sezóna se měla normálně konat. Byl dokonce zveřejněn program. To ovšem za předpokladu, že nájemce dodrží finanční plnění smlouvy, což se nestalo," komentuje vzniklou situaci starostka městyse Ludmila Novotná.

Vyjádření nájemce Jiřího Kaulfuse, který má v nájmu také areál Vostrov nebo pořádá kulturní akce na Valečově, se Deníku získat nepodařilo, na telefonní hovory ani zprávy včera nereagoval.

„Doposud jsme byli spokojení, objekt fungoval a zajištění akcí také běželo tak, jak mělo," je zaskočena vývojem událostí starostka.

Opuštěný prostor během období nečinnosti chátral a stal se též dočasným domovem toulavých koček. Proto tu musela být na začátku tohoto týdne provedena dezinsekce.

Nyní „kulturák" čeká výměna topného média, kompletní zateplení a částečná rekonstrukce.

Přestože se tu podzimní sezóna neuskuteční, starostka věří, že na jaře začne kulturní centrum opět fungovat.

Zastupitelé by byli rádi, pokud by se zde podařilo navázat na starší tradici a pořádat zde akce pro všechny věkové kategorie, na kterých by se  obyvatelé Bezna znovu semkli.

Do té doby se zde budou konat pouze drobnější či ojedinělé akce jako plesy a firemní setkání, a to nárazově.

„Věřím, že se Kulturní dům zase rozběhne. Možná to bude v trochu jiném stylu, ale určitě k tomu dojde," zakončuje optimisticky starostka.