K nálezu staré munice musel i pyrotechnik

Mladoboleslavsko – Policisté museli v pondělí 25. března řešit nález nebezpečné munice. V dopoledních hodinách jim jej nahlásili hned dva lidé po sobě. A tak hlídka ihned vyrazila k nebezpečnému místu. „Jeden dělostřelecký granát se nacházel v lesním porostu nedaleko obce Lipník a další munice, konkrétně pět dělostřeleckých granátů a dvacet dělostřeleckých dýmovnic, v obci Vlkava,“ uvedla policejní mluvčí Lucie Nováková.

Policie tak na místo musela přivolat také specialistu, pyrotechnika z Milovic, který si s nebezpečnou municí už poradil.

V souvislosti s případem policie připomněla, že je zapotřebí při jakémkoli podobném nálezu ihned volat linku 158. Někteří nálezci jsou totiž také schopní materiál přinést až na služebnu, což v žádném případě není možné. S podobnými předměty se totiž nesmí manipulovat.

Vandalové zničili lavičky ve Štěpánce

Mladá Boleslav – V pondělí odpoledne zjistil strážník městské policie nepěknou věc. Při svojí obvyklé pochůzce v lesoparku Štěpánka objevil dvě značně poškozené lavičky. Strážník nepěkný pohled ihned zdokumentoval a předal dále firmě, která boleslavský lesopark spravuje a udržuje. Pachatelé už však na místě nebyli.

Dětský domov se školou v Býchorech.
Mezigenerační konflikt v dětském domově řeší policie

Udělal si na Krásné louce ohníček, poházel tam petky

Mladá Boleslav - Muž si udělal v pondělí na boleslavské Krásné louce ohníček. Přitom ale značně znečistil okolí veřejného ohniště. „V 10.25 hodin jsme obdrželi telefonické oznámení občana, že v prostoru Krásné louky někdo pálí oheň, který značně kouří. Hlídka po příjezdu na místo zjistila pětačtyřicetiletého muže české národnosti, který v okolí místa určeného jako veřejné ohniště znečistil PET láhvemi. Zjištěný přestupek byl na místě s mužem projednán v příkazním řízení pokutou,“ uvedl ředitel městské policie Tomáš Kypta.

Policisté nechali odtáhnout auta

Mladá Boleslav - Městští strážníci museli v úterý nechat odtahovat auta. Jejich hlídka totiž v pět hodin ráno asistovala při čištění Komenského náměstí. Někteří řidiči však i přes včasné avízo nepřeparkovali svá auta. Policisté přišli na dvanáct vozidel, jejichž řidiči nerespektovali včas umístěné dopravní značení zakazující zastavení v čištěném úseku. Na všechna auta tak policisté umístili předvolání. V osmi případech, kdy auta bránila práci Compagu, který čištění prováděl, se odtahovalo.

Ředitel lesního a vodního hospodářství Lesů ČR Jiří Groda ukazuje, jakou škodu působí kůrovec.
V boji s kůrovcem má pomoci internetová mapa kraje

Ve městě se čistí ulice

Dobrovice – Na území města Dobrovice probíhá čištění. Hlavně řidiči by na to měli být dobře připraveni. Pokud totiž nebudou respektovat dopravní značení, které jasně říká, kde nemají nechávat svá auta, mohou jim být lehce odtažena. A odtah všeobecně není zrovna z nejlevnějších. Ve středu 27. března se bude uklízet v Libichově, ve čtvrtek 28. března v Sýčině a v pátek 29. března na Chloumku.

Hradiště zve na setkání k úpravám v lokalitě Na Habeši

Mnichovo Hradiště – Mnichovo Hradiště zve na veřejné setkání, které se uskuteční k tématu úprav chodníků a uličních prostorů lokality Na Habeši. Setkání proběhne ve čtvrtek 4. dubna od půl čtvrté odpoledne v ZŠ Sokolovská místnost 108. „Představíme vám studii lokality. Seznámíme vás s předběžným harmonogramem úprav. Budete mít možnost připomínkovat navržené řešení,“ uvádí město.

Žáci připravují studii Kodiaq ve verzi pickup.
Žáci připravují studii Kodiaq ve verzi pickup