Dobrovolníci se školili

Mladá Boleslav – V Klaudiánově nemocnici se uskutečnilo školení pro nové zájemce o dobrovolnictví v sociálních službách. Zúčastnilo se ho 19 zájemců, kteří se dozvěděli, jak se stát dobrovolníkem, co je během této činnosti čeká, nebo kde mohou jako dobrovolníci pomáhat. Účastníci si v modelových situacích vyzkoušeli dobrovolnictví na vlastní kůži.

Mikuláš překonal rekord

Mladá Boleslav – Skvělého úspěchu dosáhl mladičký Boleslavský sportovec Mikuláš Rudolf Cogan. Ten totiž pro Mladoboleslavský plavecký oddíl zaznamenal velký úspěch, když v Praze překonal více než čtyřicet let starý český rekord na 400 metrů volný způsob dvanáctiletého žactva. Letitý výkon Ivo Šenkyříka překonal o téměř 4 sekundy v čase 4:25,82. 

Ruské kolo. Ilustrační foto.
Ruské kolo v centru Mladé Boleslavi? Nápad budí vášně

Skatepark ničí vandalové

Bakov nad Jizerou – Při kontrole stavu skateparku bylo zjištěno nejen znečištění od rozbitých skleněných a plastových lahví, ale i poškození zábradlí v místech uchycení do pojízdné plochy rampy. Město park v minulosti opravilo v rámci generální opravy představující částku 300 tisíc korun, nyní hledá prostředky na další nutné opravy. O častější a efektivnější kontroly parku byla požádána městská policie. 

LUMA pomáhá již 13 let

Mladá Boleslav – Od středy 1. listopadu od 19 hodin zahajuje poradna LUMA svá Sezení při svíčkách. Prostřednictvím těchto neformálních setkání mohou zájemci nahlédnout do zákulisí organizace, která již třináctým rokem poskytuje potřebnou pomoc rodinám s ohroženými dětmi, obětem domácího násilí a obětem trestných činů, osobám ve finanční osobní tísni a v mnoha dalších tíživých situacích. Kapacita Sezení při svíčkách je omezena, proto je nutná rezervace buď na tel. 774 607 840 nebo na e-mailu luma@luma-mb.cz. Vstupné se neplatí.

Boleslavsko hlásí 222 volebních okrsků