Anketa Zdravé město je spuštěna  

Mladá Boleslav – Město zveřejnilo na svých stránkách anketu Zdravé město aneb Desatero problémů města. Každý z hlasujících má možnost dvou hlasů, kdy označí dva z již vybraných problémů, nebo označí jeden z problémů ze seznamu a navíc připíše vlastní návrh něčeho, co podle jeho názoru město trápí. Vystřižený a řádně vyplněný hlasovací lístek je pak možno odevzdat na podatelně na magistrátu města na Komenského náměstí, a to do 30. září. Hlasovací lístek naleznou občané rovněž v zářijovém vydání Boleslavanu. 

Hřiště má vylepšený povrch  

Mladá Boleslav – Discgolfové hřiště v lesoparku Štěpánka se dočkalo dalšího vylepšení. Na odpaliště byly nainstalovány pryžové protiskluzové dlaždice. Důvodem byl fakt, že po dešti bylo místo pro odpal vždy rozbahněné. Návštěvníci discgolfového hřiště si na tento nedostatek opakovaně stěžovali. Na vylepšený povrch stanovišť se přišel osobně podívat i náměstek primátora Daniel Marek. Na hřišti je také umístěna tabule, která detailně popisuje pravidla této hry. 

Ilustrační foto
Krize na 2. ZŠ pokračuje. A začátek školy se blíží

Na Putně se stále pracuje

Mladá Boleslav – Michalovická putna už by se brzy opět mohla otevřít návštěvníkům. Tuhá zima zhoršila stav památky natolik, že se na jaře ukázalo, že zde začalo padat kamení a technický stav neumožnil její otevření. Již několik týdnu tady probíhají úpravy, které zajistí bezpečnost návštěvníků. „V tuto chvíli intenzivně pracujeme na zabezpečení zříceniny, už zde vzniklo dřevěné zábradlí a nyní dojde na stavbu záchytné stěny, která bude návštěvníky chránit před případnými padajícími kameny,“ vysvětlil náměstek primátora Daniel Marek. Podle ředitele společnosti Kultura města Mladá Boleslav Milana Prunera by Putna mohla být opět přístupná v druhé polovině srpna. Program na Letní scéně v sousedství zříceniny ovšem ohrožen není, tuto sobotu se zde bude například konat velký rodinný den nazvaný Prázdniny ještě nekončí.

Stavba omezí dopravu

Debř – Až do konce srpna musí řidiči počítat s dopravním omezením na silnici třetí třídy 0382 mezi Debří a Josefovým Dolem, kde začala 4. srpna částečná uzavírka. Jejím důvodem je druhá etapa stavby chodníku v tomto úseku.

Vzniká nová ortopedie

Mladá Boleslav – Vedení Klaudiánovy nemocnice rozhodlo, že přesune ortopedickou ambulanci z prvního patra do přízemí. Ortopedie najde své místo v hlavní komunikační chodbě v místě po kavárně (naproti kiosku). Hlavním důvodem je možnost zcela bezbariérového přístupu. Lidé s ortopedickými problémy tak nebudou muset za svým doktorem do schodů. Ortopedickou ambulanci v přízemí ocení i maminky, které si budou moci nechat své kočárky venku pod stříškou, kam na ně po celou dobu uvidí.

Letiště Václava Havla v Praze - ilustrační foto.
Turisté z Boleslavska se do Egypta jet nebojí