Ještě před tím, než zastupitelé firmu vybrali, jeden ze stromů určených k pokácení spadl. Stalo se tak přímo na návsi u rybníka a lípa zůstala po pádu ležet na chodníku. Kácet se budou i některé stromy v zahradě základní školy, které budově stíní nebo rozrušují její vodovodní potrubí.

V Hradišti opět zažijí město jinak

Mnichovo Hradiště – Velká komunitní akce, do jejíž organizace se zapojily desítky mnichovohradišťských institucí, organizací i jednotlivců, se letos v září odehraje znovu. Rozhodl o tom přípravný výbor. Sousedská slavnost je naplánovaná na 16. září.

Ilustrační foto.
Exekuce zasáhly každého desátého dlužníka v kraji

Lektorka radí před zápisem

Mnichovo Hradiště – Tým MAP Mnichovohradišťsko, sdružení, které se podílí na vzniku místního akčního plánu vzdělávání, pozve v květnu na několik inspirativních setkání určených pro pedagogy, rodiče i veřejnost. Prvním z nich bude program První třídou bez problémů, který se odehraje ve čtvrtek 4. května mezi půl pátou a 19. hodinou v mateřské škole Jaselská. Lektorka Andrea Žilková pohovoří o nástupu dítěte do školy a poradí, jak zvládat velké změny v zaběhlých rodinných rituálech. Setkání tak bude nejpřínosnější pro rodiče, kteří letos vedou své děti k zápisu a počítají s jejich nástupem povinné školní docházky.

Zastupitelé řeší příspěvky

Mnichovo Hradiště – Na veřejném zasedání, které se uskuteční dnes na Masarykově náměstí v Klubu s.r.o, se budou zastupitelé věnovat například regeneraci městské památkové zóny. Podle programu mají řešit rozdělení příspěvku pro letošní rok nebo poskytování dotací z rozpočtu města na obnovu nepamátkových objektů nacházejících se na území městské památkové zóny. Začátek je v 17 hodin.

Tragická nehoda u Hrdlořez nedaleko Mladé Boleslavi.
Další tragický střet u Hrdlořez: vrtulník z Liberce se vracel prázdný

Muzeum vystavuje model

Mladá Boleslav – Designová studie Škoda Vision E, kterou boleslavská automobilka v minulých dnech přestavila na autosalonu v Šanghaji, je aktuálně k vidění rovněž v boleslavském Škoda Muzeu. Ne však ve své finální podobě, nýbrž jako hliněný model. Právě pomocí hlíny tvoří výslednou podobu každého nového vozu designéři. Model naznačuje, jakým směrem se bude škodovácký design v příštích letech ubírat.

V ulicích se objeví sochy

Mladá Boleslav – V černu bude město automobilů opět dějištěm Metalového sympozia, po jehož skončení výtvory umělců z celého světa zkrášlí veřejný prostor. Pozvání přijal John Haley III. z USA, Steve Molloy z Nového Zélandu, Jorge Schröder z Brazílie, Tobbe Malm z Norska a Australan Matt Hill. Čechy budou zastupovat David Čermák a Vítězslav Bobčík. V doprovodném programu vystoupí rovněž řezbáři. Umělci budou mít základnu v průmyslové škole.

Ilustrační foto.
Nelegální tunningový sraz: nocí se nesl řev motorů