Apríl patří dobrovolníkům

Kosmonosy – Ani Kosmonosy nebudou chybět při celorepublikové akci Ukliďme Česko, která se koná 1. dubna. Radnice vyčlenila čtyři místa, kde mají dobrovolníci v osm hodin sraz. Uklízet se bude nejen v lokalitě U Masokombinátu, ale také v ulici Víta Nejedlého, u protihlukové stěny, čerpací stanice a supermarketu, odpadky zmizí i od koupaliště a z blízkosti zahrádkářských kolonií Pod Oborou. Dobrovolníci dostanou pytle na sběr odpadků, pracovní rukavice a nářadí.

Čtěte také: Vědci v šoku. Polovina druhů motýlů poletuje u Milovic

Parcely mají nové majitele

Dolní Bousov – Přes třináct a půl milionu je suma, za kterou v loňském roce prodal Dolní Bousov jedenáct stavebních pozemků novým majitelům. Svědčí to o tom, že lidé v této části Mladoboleslavska chtějí bydlet. Radnice část utržených peněz investuje, a to do lokality za čerpací stanicí, kde má v plánu kompletně dokončit rekonstrukci Javorové ulice. Hotová by měla být do konce příštího roku. Zbylé peníze použije na investiční akce v rámci města v následujícím období.

Opilec měl nohy v silnici

Mladá Boleslav – V šoku byl řidič, který krátce před desátou hodinou jel po kruhovém objezdu v Jičínské ulici. Uviděl totiž, že poblíž sedí opilec a nohy má na silnici, kudy i v tuto dobu projíždí auta. A protože měl strach o jeho zdraví, zavolal strážníky. Než přijeli na místo, sledoval muže kamerový systém. Po chvíli se přesunul na parkoviště k obchodnímu centru. Strážníci v něm poznali známého bezdomovce (50), který popíjel víno z lahve. Uznal chybu, alkohol dobrovolně vylil a slíbil, že už bude hodný.

Nemocných je stále méně

Mladá Boleslav – Nemocných chřipkou je stále méně. Ukazují to výsledky krajské hygienické stanice. Podle posledních výsledků poklesly akutní respirační infekce ve středních Čechách o jedenáct procent. Celková nemocnost činila 894 onemocnění na sto tisíc obyvatel. Nejvíce případů potíží s dýchacími cestami zůstává nadále v okrese Příbram, nejméně jich je na Mladoboleslavsku. Klesá i počet nemocných chřipkou. Za poslední týden hygienici vyčíslili 18 případů onemocnění na sto tisíc obyvatel.

Z pivem utekl z obchodu

Mladá Boleslav – „Muž utekl z prodejny z plastovou lahví piva bez placení," sdělila strážníkům do telefonního sluchátka prodavačka potravin z ulice Jaselská. Hlídka od ní poté získala ještě popis pachatele, což jí ulehčilo práci. Zanedlouho ho našli a nařídili mu, aby se s nimi vrátil do obchodu. „Na místo byla přivolaná policie, která v databázi zkontrolovala, zda už po pachateli nepátrá a zda nejde o recidivistu. To se nakonec nepotvrdilo," dodal ředitel strážníků Tomáš Kypta s tím, že muž musí škodu zaplatit.

Čtěte také: Ve výplatě najdou zaměstnanci Škodovky rekordní bonus: 45 tisíc korun