Sokol vystoupí v divadle

Mnichovo Hradiště - Herec, režisér a moderátor Ondřej Sokol přijede v sobotu 19. března do hradišťského divadla se svou stand up comedy Celebrity. Nezapomenutelná akce v jeho podání startuje v 19.30 hodin a slibuje, že se návštěvníci podívají nejen do nejpřísněji střeženého soukromí mnoha hvězd a hvězdiček českého show businessu. Zajímavé je, že Sokol před lety začínal na prknech mladoboleslavského divadla.

Budou pozorovat oblohu

Mladá Boleslav - Ani tento pátek nebude chybět zajímavý program na mladoboleslavské hvězdárně, která se nachází na Základní škole Pastelka. Tentokrát její vedoucí Pavel Brom návštěvníky naučí orientovat se na obloze, kterou večer aktuálně ozdobí planeta Venuše nad jihozápadem a později Jupiter nad jihovýchodem. Pozorování začíná v 19 hodin.

Čtěte také: Rádio Kiss Delta už brzy skončí, zůstane jen Kiss

Doktorka radí, jak zhubnout

Mladoboleslavsko - Každý čtvrtek po 11. hodině nabízí Český rozhlas Region Střední Čechy rady všem, kteří chtějí žít zdravě. V dnešním vydání Hubněte zdravě se doktorka Kateřina Cajthamlová spolu s moderátorem Patrikem Rozehnalem zaměří na to, které svaly začínají zahálet, když přibíráme. Dozvíte se, jaké svaly máme začít procvičovat i jaká je nejlepší strava pro naše svaly nebo jak nabírat svalovou hmotu.

Vybudují učebny pro jazyky

Dolní Bousov - Základní škola v Dolním Bousově se bude opět rozšiřovat. Radnice, která je jejím zřizovatelem, chce vybudovat jazykové a přírodovědné učebny. A už proto začala realizovat první krok. Jelikož celou investici nezvládne z rozpočtu, rozhodla se, že požádá o dotaci z integrovaného regionálního programu. Jestli se na ně usměje štěstí a získají dotační peníze, to budou vědět zhruba v polovině roku. Teprve poté budou moci pokračovat.

Hádku vyřešili strážníci

Mladá Boleslav - Hádku mezi obyvateli domu v ulici Na Šafratici museli v úterý dopoledne rozplétat strážníci. Majitelka byla nespokojena se svými dvěma nájemníky. Hlídce vysvětlila, že povolení k bydlení mají v domě pouze dva starší cizinci. K nim se ale v minulých dnech bez patřičného povolení přistěhovalo dalších čtrnáct krajanů. Strážníci proto celému osazenstvu zkontrolovali doklady, podle toho zjistili, kdo má právo v domě bydlet, zbytek za jejich asistence a na žádost majitelky musel dům opustit.

Čtěte také: Firmy marně shánějí dělníky, elektrikáře a instalatéry

Krásná louka bude v novém

Mladá Boleslav - Na novou sezónu se připravují nejen kulturní stánky, ale také mladoboleslavská Krásná louka, která je zejména v letních měsících dějištěm výstav a koncertů. Jak uvedla mluvčí magistrátu Hana Kopalová veškeré práce by měly být hotové v dubnu. Půjde o opravení tamního ohniště a zázemí, dále Compag natře zábradlí, doplní odpadkové koše, do pořádku uvede fotbalové hřiště a nainstaluje také sítě na plážový volejbal.

Obec uklidí nezaměstnaní

Hrušov - Také obec Hrušov by na úklid tamního veřejného prostranství ráda využívala nezaměstnané, kteří jsou v současné době v evidenci mladoboleslavského úřadu práce. Nejen proto se ve středu 22. března v 17 hodin sejdou zdejší zastupitelé. Ti budou mít mimo jiné za úkol vybrat už konkrétní počet pracovníků, na něž by obec získala dotaci. Na programu jednání však mají i finanční záležitosti, například schválení dvou rozpočtových opatření.

Kodiaq je Autem roku 2017

Mladá Boleslav - Dalším titulem se od včerejška může pyšnit mladoboleslavská automobilka. Její první SUV, které se začalo nedávno prodávat a už se předvedlo i na ženevském autosalonu, získalo prestižní ocenění v české anketě Auto roku. Podle Miroslava Bláhy, vedoucí prodeje Škoda Auto, titul svědčí o výjimečnost nového modelu. Jeho slova potvrzují první dny modelu Kodiaq na českém trhu. Od zahájení prodeje vozu registrují autorizovaní obchodníci téměř čtyři tisíce závazných objednávek.

Ve městě sváží bioodpad

Kosmonosy - Opět odstartoval svoz bioodpadu a firma Compag, která tuto službu v Kosmonosech zajišťuje, upřesnila, čeho konkrétně se to týká. „Do nádob na bioodpad patří listí, tráva, seno, plevel, zbytky rostlin a zeleniny, spadané ovoce a zbytky ovoce, větve stromů a keřů nastříhané do 20 cm, čajové sáčky, kávová sedlina, skořápky od vajec, podestýlka od býložravců," vysvětlila Aneta Sládková z oddělení ekologie. Naopak tam nepatří zbytky jídel živočišného původu, kosti, maso, kůže, ani jedlý olej.

Čtěte také: Výměna svodidel mění dálnici v parkoviště