Drátěný plot chrání místo, které by mělo už v brzké době fungovat jako začátek obchvatu Mladé Boleslavi. V tuhle chvíli to tak ale vůbec nevypadá

Severovýchodní tangenta, která povede automobily od Bondy centra až k Albertu na Jičínské ulici, měla být podle prvotních slibů už několik let hotová, stavbu brzdilo hned několik faktorů, například celý rok stála kvůli neshodám mezi firmou, která ji buduje, a Středočeským krajem, který obchvat města zaplatí.

Už řadu týdnů je kvůli stavbě zavřen kruhový objezd u benzinové pumpy na Jičínské ulici, což komplikuje život zejména lidem, kteří se vydají do obchodního domu Albert. „Nejenže musíme místo objíždět, ale ten sjezd je v takovém stavu, že mám vždycky strach o podvozek auta," zlobil se Pavel Kňákal, kterého jsme na problematickém místě včera zastihli.

Brzy už by ale měl být konec útrapám, podle tiskové mluvčí Středočeského kraje Nicole Mertinové se stavba blíží k závěru. „Stavební práce tu pokračují podle harmonogramu s předpokladem dokončení stavby nejpozději do 7.listopadu 2015," sdělila pro Boleslavský deník.

Náměstek hejtmana Karel Horčička upřesnil, že se čeká na celozávodní dovolenou ve Škoda Auto, aby se mohla udělat podstatná část prací, které nejsou možné za provozu (automobilka má letos dovolenou v době od 3. do 14. srpna, pozn. redakce).

„V současné době probíhají především práce na výstavbě jednotlivých konstrukčních vrstev vozovky, chodníků, cyklostezky a terénních úprav navazujícího prostoru (vegetační úpravy) a na přeložce SD KOVO. Současně probíhají práce na dokončení mostních objektů a přeložkách inženýrských sítí," přidala podrobnosti Nicole Mertinová.

Stavba Severovýchodní tangenty bude stát zhruba 293 milionů korun.