„Nechci jen sedět doma a jsem ráda užitečná. Mám dobrý vztah ke starším lidem, takže z toho, že jim pomáhám, mám potěšení,“ popsala Renata Vaňousková.

OL-LINE ke koronaviru najdete ZDE

Ta nyní roznášela balíčky s dezinfekcí a rouškami, kterých bylo asi 60. Kromě toho ale také pomáhá seniorům ze svého okolí, kterým nabídla, že tu pro ně bude.

Podobně to má také s některými zákaznicemi, které nyní nemůže stříhat a barvit. „V Boleslavi jsem na telefonu s jednou mojí klientkou a podporujeme se navzájem, je jí 87 let,“ vylíčila kadeřnice.

Po celé obci Srbsko u Berouna platí zóna zákazu stání. Srbští si totiž nepřejí, aby v době šíření koronaviru v obci parkovali turisté a návštěvníci.
Turistické oblasti návštěvníky v době koronaviru nevítají

Aktuální situaci snáší podle svých slov celkem dobře, i když to na ní občas padá. „Bylo mi úzko, když jsem nevěděla, jak vyjdu s penězi, rozhodnutí vlády o podpoře mne ale povzbudilo,“ popsala žena, která ze začátku období, kdy nuceně zůstala doma, odpočívala.

Dlouho jí to ale nevydrželo. Kromě pomoci seniorům chodí vypomáhat také kamarádce, jejíž manžel vyrábí palubky. Například v pátek je společně natíraly.

Podporu v dobročinnosti nachází i doma. I její přítel se snaží pomáhat. A to ve výrobě roušek. „Ani jeden neumíme šít a nemáme stroj. Tak alespoň stříhá materiál, žehlí a pere a ušité roušky roznáší po nemocnici a po potřebných,“ doplnila dobrovolnice.

Mnichovo Hradiště v pátek rozdalo přes 2 500 lahviček s dezinfekcí. V terénu je distribuovalo na 40 lidí, z toho 30 nových dobrovolníků, kteří v pátek rozšířili řady štábu.
Dezinfekce i roušky: Města na Boleslavsku pomáhají lidem

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník