Mezi muži se držela vpředu Doubravička s takovým náskokem, že o jejím vítězství už nebylo pochyb. O dalších příčkách však vůbec jasno nebylo. Třetí místo Bakova nad Jizerou a druhé místo týmu Škoda Auto však o medailových pozicích rozhodlo. Bakov skončil stříbrný, Škodovka bronzová.

Velmi podobná situace probíhala i v kategorii žen, kde se z nepřekonatelného náskoku těšily hasičky z Plaz, které si domů odvezly zlaté medaile. Druhé místo urvaly Petkovy, třetí Sukorady. Přestože domácí Kosořice krásně zabojovaly a obsadily v posledním závodě páté místo, na bednu už to nestačilo.

O medailích v mladších kategoriích se však vždy rozhodovalo až v Kosořicích. Mezi staršími žáky vítězné Hrdlořezy poskočily na 7. místo tabulky, první příčky si však s minimálním bodovým rozdílem rozdělily týmy Dlouhé Lhoty, Kosořic a Března. S pořadím mohla pořádně zamíchat i Doubravička, její sestavě se však nezadařilo.

Z mladších žáků potvrdili formu Bechovští, kteří v sobotu zvítězili a stali se letošními mistry ve své kategorii následováni Doubravičkou a Chotětovem A (není bez zajímavosti, že oba týmy a navíc i čtvrté Skalsko obsadily stejná místa jak v kosořickém závodě, tak v konečném pořadí).

A co ti nejmenší, hasičský potěr a budoucnost sborů dobrovolných hasičů? V kategorii přípravky zvítězil opět Bechov následován Petkovy a Chotětovem.

Letošního Boleslavského poháru se zúčastnilo devadesát družstev, z nichž ta nejlepší se na závěr těšila z hodnotných cen od sponzorů například zánovních hadic, pivních setů nebo tekutých trofejí. Sláva vítězům, čest poraženým.


Výsledky Poháru Doubravka 2016, poslední kolo Boleslavského poháru

Muži:

1. Nová Ves u Bakova

2. Škoda Auto

3. Bakov nad Jizerou

Ženy:

1. Sukorady

2. Bechov

3. Škoda Auto

Starší děti:

1. Hrdlořezy

2. Březno

3. Kosořice

Mladší děti:

1. Bechov

2. Doubravička

3. Chotětov A

Přípravka:

1. Bechov

2. Petkovy

3. Všejany