Mezi jednotlivými místy boudou jezdit historické autobusy Škoda 706 RTO. Vyrazí po trase Škoda Muzeum – Staroměstské náměstí – Letecké muzeum a v opačném směru v půlhodinových intervalech od 18 do 23:00 hodin. Jízdné je zdarma.

Na mladoboleslavském hradě návštěvníky čeká kejklířská a žonglérská rodinná skupina Wagabundus Collective. Uchvátí dovednosti provazochodkyně, žonglérů, akrobatů na chůdách či šermířů. Chybět nebude ani ohnivá show, stan plný netradičních her, řemeslnické stánky a stylové občerstvení.

Ilustrační foto
Muž přebíhal u Mladé Boleslavi dálnici, srazila ho dvě auta. Na místě zemřel

Škoda Muzeum nabídne prohlídku expozic i s interaktivní mobilní aplikací Škoda Adventure a po splnění všech úkolů možnost získat malou odměnu na recepci anebo se projet historií Škoda Auto pomocí Virtuální reality. Komentované prohlídky se konají v časech 19, 20.30 a 22 hodin. Návštěvníci se mohou zaposlouchat do dobové hudby, kterou doplní ukázka a výuka tanců, vážících se k danému období. V 18 hodin se přítomní přenesou do doby První republiky. V druhém bloku od 19.30 vyrazí na Cestu kolem světa – zazní latinská hudba, americký jazz a tradicionály. Ve 21 hodin se ocitnou v moderní době se známými melodiemi dneška. Hudební doprovod obstará skvělý americký zpěvák Lee Davison za doprovodu Otto Hejnic Tria. Dobové taneční styly bude možné osobně vyzkoušet s lektory. Na děti čeká dopravní hřiště na parkovišti či dětský koutek na téma Jak vzniká auto.

Jazz v muzeum Metoděje Vlacha

Letecké muzeum Metoděje Vlacha připravilo přehlídku svých létajících exponátů. Po západu slunce a uložení letadel do muzea se v letecké kantýně mohou hosté těšit na jazzovou kapelu Spring Jazz Quintet, která bude hrát až do 23 hodin.

Ilustrační foto
Den melanomu v Boleslavi: Lidé si mohou nechat prohlédnout podezřelá znamínka

Sbor českých bratří nabídne recitál bosenské zpěvačky a pianistky Aidy Mujačič, která třikrát občerství program večera, a to od 18, 19 a 20 hodin. Ve 22 hodin začíná ohnivá show Kazatel v podání skupiny 2 Much Fire.

V Galerii pod věží bude možné od 18 hodin zhlédnout vystoupení žáků mladoboleslavské ZUŠ. V nabídce je také výstup na Vyhlídkovou věž nebo možnost navštívit podzemí prostory v čase od 17 do 21 hodin.

Městský palác Templ nabízí po celý večer tvořivé dílny pro děti. V prostoru parkánu potěší v 19; 21.15 a 22.30 vystoupení Jerryho Holka a show s bičem a v galerii koncert Mirka Kemela & Vladimíra Javorského, kteří vystoupí v 19.30, 20.30 a ve 21.30 hodin.