Třiadvacetiletý hokejista na sebe v rozhovoru krátce po vítězství prozradil nejen to, že mu role jakéhosi „maskota" boleslavského klubu a fanoušků vůbec nevadí.

Gratulace k vítězství, neodpustím si obligátní otázku, čekal jste to?

I když to zní jako klišé, fakt jsem to nečekal. Myslel jsem si tak na třetí místo, tuším, že třetí jsme byl i vloni. Doufal jsem, že by to tak mohlo být i letos. Takže jsem byl opravdu překvapenej, nic jsem nehrál. A samozřejmě o to větší mám radost.

Víte o tom, že tuhle anketu ještě nikdy hokejista nevyhrál?

Toho jsem si všiml, když jsem si dnes pročítal jména vítězů minulých ročníků. Je hezké, že jsem to prolomil zrovna já, mám z toho samozřejmě radost.

Sezóna skončila, takže co teď děláte?

Týden jsem si dal volno, ale teď už jsem od pondělí zase začal trénovat. Přece jen nemůžu ležet celé volno na gauči. Dalo by se říct, že se snažím udržovat ve formě a pracuju na tom, co normálně nestíhám při běžné přípravě.

Většina fanoušků vás vnímá trošku jako „maskota" týmu, nevadí vám to?

Určitě ne. Je pravda, že jsem asi jako jediný z hráčů obešel všechny letošní akce, které s hokejem a klubem souvisí. A to včetně dvou módních přehlídek, všemožných podpisových akcí a podobných věcí. Ale vážně mi to nevadí.

Máte nějaký hokejový sen?

Zrovna předevčírem jsem měl krásnej velkej sen, ale nechci to moc prozradit… Uvidíme, jak to všechno bude, stát se může cokoliv.

A cíle pro příští sezónu?

Myslím, že jsme nějak nastavili laťku, takže tu úroveň bychom určitě chtěli udržet. Baráž je sice hrozbou, ale v uplynulé sezóně jsme tým nastartovali určitým směrem, který ukazuje, že máme mnohem na víc. Doufám, že bychom tu zmíněnou laťku mohli posunut ještě výš.

Jak jste spokojen se svým výkony v té právě skončené veleúspěšné sezóně?

Když to rozdělím na dvě části, tak první polovině se mně osobně dařilo, ale týmu zase tolik ne, proto jsou ty pocity lehce smíšené. V druhé půlce to bylo přesně naopak, týmu se vedlo a mně nijak zvlášť. Týmově to ale samozřejmě bylo super, porazili jsme Plzeň, trápili jsme Třinec… Tyhle dojmy z toho určitě zůstanou. Přisuzovali nám baráž, my jsme hráli čtvrtfinále.

Přemýšlel jste někdy o tom, co vás na hokeji baví?

Toho je moc! Super parta, zábava, a vlastně jsme za tu zábavu placení. Je to ale hlavně můj splněný sen, vždy jsem chtěl být hokejista. Teda jako úplně malý jsem si přál stát se popelářem, ale pak už jsem chtěl jen hrát hokej.