On spojil svůj život s pohostinstvím, ona s vařením. Společně se o hosty starají už řadu let. Roman Šubr a Milada Svobodová vás zvou do Hospůdky Bezno.

Nevelký podnik leží na Mírovém náměstí v Bezně naproti místnímu obchodu a jeho výhodnou polohu oceňují zejména řidiči kamionů, kteří už se naučili parkovat u autobusové zastávky. Na řidiče osobních aut před hospůdkou čeká malé parkoviště, další parkovací místa hosté naleznou za obecním úřadem.

„Snažíme se, aby se u nás hosté najedli jako doma. Největší úspěch má klasika svíčková, guláš, vepřová pečeně," naznačuje, co rozhodně stojí za vyzkoušení, kuchařka Milada Svobodová. „Pro maso jezdíme do sousedního Chotětova a to klidně každý druhý den. V mrazáku tak u nás najdete akorát filé," doplňuje Roman Šubr, který obsluhuje hosty na place.

Většinu hostů představují místní, kteří se vypraví do obchodu, k lékaři nebo na autobus a rozhodnou se udělat si radost dobrým oběděm či večeří. Večer hospoda patří stálým štamgastům, kteří se tu schází na pivo.

Na čepu je Březňák, Zlatopramen, Krušovice a přes léto také tmavé pivo z mladoboleslavského regionu z podkováňského pivovaru.

„Když se večer sejde celá hospoda, není to tak, že by se každý stůl bavil zvlášť. Všichni si tu pohovoří dohromady. Dříve to bývalo normální, ale myslím, že dnes už je to spíš zvláštnost, zamýšlí se Milada Svobodová.

Útulnou a rodinnou atmosféru ještě podtrhují krbová kamna, od kterých tu v zimě sálá příjemné teplo, akvárium s okrasnými rybkami a velká televizní obrazovka, na kterou chodí místní sledovat sportovní přenosy.

Návštěvu Hospůdky Bezno mohou mlsní hosté zakončit sladkou tečkou. V samotné hospodě je sladkých jídel přes léto jen pomálu, se zákusky ze sousední cukrárny vás však odsud nikdo nepožene. Opravdu, klidně vám k nim ještě uvaří kávu.

Dvojice, která bezenskou hospůdku vede, je sehraná a její poctivá práce je důkazem toho, že když má člověk rád svou práci, lidé to vždycky poznají.