„Městská policie nechala preventivně Správu komunikací zvednout lávku přes Klenici u Olympie, která je právě pro tyto situace konstruovaná,“ uvedl Pavel Šubrt z tiskového oddělení magistrátu.

Společnost Compag pak připravila pytle s pískem, které rozvezla k tenisovým kurtům a dalším místům, na kterých se voda ráda vylévá z břehů.

Strážníci pak nadále sledují situaci na Klenici i na Jizeře. Žádná dramatická situace by ale nastat neměla. To potvrzují také středočeští hasiči. Podle mluvčího Petra Svobody měli hasiči na Mladoboleslavsku během pátečního dopoledne tři výjezdy. „Jeli jsme k odstranění stromu v Bělé, k překládce SŽDC, a do cestovní kanceláře, do níž tekla voda, to však bylo způsobeno prasklou stoupačkou u sousedů,“ zmínil Svoboda.

"V souvislosti s deštivým počasím prováděli strážníci kromě jiné činnosti pravidelné kontroly hladiny řek Klenice a Jizery. V 09,30 hodin byl ředitelem MP telefonicky vyzván pracovník Správy komunikací k vyzvednutí zvedací dřevěné lávky z důvodu stoupající hladiny říčky. Ve 13,45 hodin firma Compag ve spolupráci s městskou policií zabezpečila tenisové kurty v parku Štěpánka protipovodňovými pytli s pískem. Během denní směny stouply hladiny obou řek cca o 10 centimetrů. Také v noční směně byly oba toky kontrolovány hlídkou," uvedl velitel strážníků Tomáš Kypta s tím, že zatímco řeka Jizera stagnovala, říčka Klenice stoupla o dalších dvacet centimetrů a rozlila po loukách na Štěpánce pod městským bazénem.

Ilustrační foto
Strážníkům nadával a pak na ně vzal hůl. V dechu měl 3,66 promile
Mladoboleslavský okresní soud 18. června 2020 zamítl žádost Jaroslava Oplištila (vpravo), který žádal o propuštění z ochranné ústavní léčby. Oplištil v roce 1990 unesl, znásilnil a zavraždil sedmiměsíční holčičku.
Vrah dítěte zůstane v ochranné léčbě. Soud žádosti o propuštění nevyhověl