Jak je v těchto případech zvykem, situaci přímo u příslušných toků monitorují strážníci městské policie.

 „Řeka Jizera se stále drží ve svém korytě a již nepředpokládáme další výraznější stoupání hladiny. Klenice se vylila na louky pod areálem Compagu u Vančurovy ulice a na Štěpánce," uvedl k aktuálnímu stavu ředitel městské policie Tomáš Kypta.

Pokud by se situace zdramatizovala, pro případ zavážení protipovodňových pytlů na obvyklá místa k Jizeře a Klenici je připraveno 2000 pytlů, tři rozvozová vozidla a příslušný počet pracovníků firmy Compag.

Povodí Labe ve spolupráci s Českým hydrometeorologickým ústavem dnes ráno zveřejnilo předpokládaný vývoj hydrologické situace: "Během dneška a zítřka očekáváme denní teploty okolo 5 až 9 stupňů Celsia, noční pak okolo 3 stupňů Celsia, místy občasné srážky. S ohledem na meteorologickou předpověď bude nadále tání sněhu zejména ze středních poloh pokračovat. Během dne očekáváme kolísání vodních stavů na všech vodních tocích. Na menších vodních tocích lze očekávat spíše pokles vodních stavů způsobený úplným odtáním sněhové pokrývky v povodí, na větších vodních tocích může ještě dojít k pozvolným vzestupům hladin v důsledku dotoku vody z přítoků. Během dne předpokládáme krátkodobě dosažení 1. SPA a výjimečně i 2. SPA v dalších profilech."

S vodiu souvisí i další nepříjemnosti, k nimž včera i dnes v Mladé Boleslavi došlo. Zaměstnanci firmy Compag a Správy komunikací pracovali na odvodňování některých zatopených ploch.

Jednalo se konkrétně o lokality v Havlíčkově ulici za č.p 885, kde se nahromadilo v nejnižším bodě za vchodem u panelového domu větší množství vody, jelikož nahromaděný sníh velmi rychle odtál.