Jubilejnímu dvacátému ročníku Klášterského pivobraní opět přálo počasí.

Tak jako každý rok si v sobotu stovky milovníků pěnivého moku našly cestu na nádvoří pivovaru Klášter.

Obdobně jako v předchozích letech teklo pivo doslova proudem. „Dnes čepujeme z šestadvaceti píp a piva je připraveno jako vždy dostatečné množství," řekl obchodní ředitel pivovaru Martin Němeček.

V nabídce byl prakticky veškerý sortiment pivovaru Klášter. „Točíme Klášterské světlé, Klášterskou jedenáctku a Klášter dvanáctku Premium, plus Klášterské kvasnicové pivo," vypočetl celou nabídku obchodní ředitel.

Podle jeho slov nebylo pro návštěvníky připraveno jen alkoholické pivo, ale také nealkoholické nápoje včetně piva Lobkowicz Premium nealko.

„Z další nealkoholické nabídky si návštěvníci mohou vybrat také z limonád z pivovaru Černá Hora, které jsou doslazovány Stévií s přísadou chmele," řekl dále Němeček.

Stévie je přírodní nekalorické sladidlo z jihoamerické byliny.

V posledních letech každý rok na pivobraní dorazí kolem dvou tisíc návštěvníků a podobně hojná účast byla i na jubilejním dvacátém ročníku.

Kromě výběru z široké nabídky piv i nealkoholických nápojů si hosté pochutnávali i na různých specialitách.

K dobré zábavě přispívaly svým uměním po celý den různé hudební kapely.

Hudební program odstartovala hodinu po poledni kapela Layla, Lety mimo, Vaťák a další. „Letos jsme trochu obměnili skladbu vystupujících kapel, asi největšími hvězdami byl Děda Mládek illegal band a také Vltava, která se vrací na pódia," doplnil program obchodní ředitel.

Připravena byla i řada soutěží pro návštěvníky. Opět se měřil nejobjemnější návštěvník, koulel se sud a novinkou byla dámská štafeta v popíjení piva na čas.

V areálu pivovaru byla také mini výstava historických vozidel a nechybělo několik atrakcí pro nejmenší. Zájem byl o střelnici i skákací hrad.

Mezi nabízenými nápoji nechyběl ani pivní nápoj s ovocnou příchutí. Ze dvou kohoutů se točil Refresh s příchutěmi brusinka s grepem a limetka s pomerančem.

Vydařené dvacáté pivobraní končilo po půlnoci.