Kromě běžného úklidu komunikací, chodníků a veřejných prostranství odváželi i listí z veřejných ploch v ulicích a parcích. Denně tak naplnili až pět velkoobjemových kontejnerů. „Mnohdy už museli řešit zimní údržbu, buď kvůli sněhu, nebo náledí. Především k odstranění náledí bylo použito už více než 400 tun soli. Bylo také nutné vyvážet kontejnery ze sběrných dvorů. Hlavně před svátky lidé naplnili každý den i 10 velkoobjemových kontejnerů v obou sběrných dvorech,“ uvedla Šárka Charousková, mluvčí magistrátu.

V současné době se pracovníci společnosti věnují i úklidovým pracím na probíhajících trzích na Výstavišti. První dny v Novém roce tráví především úklidem po silvestrovských oslavách, odvážejí už i odložené vánoční stromky. „Místní je mohou ukládat na sběrných dvorech i ke kontejnerovým stáním, odkud je Compag odváží a předává k další likvidaci,“ doplnila mluvčí magistrátu.

První miminko, které se letos narodilo v Mladé Boleslavi, vykouklo na svět časně ráno na Nový rok. Byla jím holčička s krásným jménem Anička Motyčková.
První boleslavské miminko nového roku: Anička přišla na svět časně ráno

Ke stálým povinnostem firmy patří i dezinfekce proti koronaviru v městských i dalších potřebných zařízeních, jako jsou školy, školky, domy s pečovatelskou službou či středisko Naděje.