Zábava určená pro děti a jejich rodiče, ale také pro dříve narozené byla obsahem Festivalu humoru a řemesel.

Řemeslný jarmark, divadelní a hudební vystoupení, pouliční divadlo, tvořivé dílny, živá hudba i ohňová show, to vše bylo k vidění v sobotu ve Veselé. 

Na veselské návsi se objevily dva tucty řemeslných prodejců i s ukázkami výroby. Hudební část festivalu představila multižánrovou nabídku muziky. 

Nejen pro rodiny zahrálo loutkové divadlo a pouliční prvorepublikové panoptikum Maxe Fishe. Na místě jste měli možnost si vyzkoušet žonglování, točit s ohněm, či  chodit po laně. Děti si mohly pohladit živého hada a nechyběla řada pouťových atrakcí. Dětský kolotoč, houpačky, řetízkáč a mnoho dalšího. Pochutnant jste si mohli na cukorvé vatě, nechyběla medovina a ani pokrmy z grilu.

 „Festival navazuje na tradici Veselské poutě, která zanikla před více než třiceti lety. Humor a řemesla rozhodně do vesnice s názvem Veselá patří. Také proto jsme se rozhodli tradici obnovit. K příležitosti poutě jsme také nechali vyrazit pamětní mince a vytiskout historickou pohlednici. Na festival jsme mimojiné pozvali žongléry a divadelníky z Estonska, Španělska, Polska a Portugalska, kteří ač neznalí češtiny ukážali, že hudba, divadlo a humor je to, co lidi spojuje, " poznamenal iniciátor festivalu Ondřej Lochman.

Veselou pouť  - festival humoru a řemesel pořádalo občanské sdružení Veselá Vesnice, které vzniklo v lednu letošního roku, za účelem oživení veřejného prostoru a venkovských tradic především ve Veselé u Mnichova Hradiště