Řidiči by měli být opatrní. Na kluzkých silnicích se mohou snadno dostat do potíží, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic. mají v terénu veškerou techniku a pluhují. Řidiči by měli být opatrní. Na kluzkých silnicích se mohou snadno dostat do potíží, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic.

"Neustále sněží, jezdíme od dvou hodin od rána s veškerou technikou. Snažíme se to zatím pluhovat a doufáme, že přestane sněžit, abychom to mohli posypat a aby to bylo lépe sjízdné než teď," řekl ČTK v neděli kolem 08:30 pracovník kladenského dispečinku správy a údržby silnic.

V okolí Mnichova Hradiště na Mladoboleslavsku byla ráno situace o něco příznivější, ale i tam měli cestáři v terénu veškerou techniku a pluhovali. K posypu se dostanou až vrstvu sněhu stáhnou ze silnic. "Na silnicích leží rozbředlý sníh. Všechno máme v terénu a pluhujeme," potvrdil dispečer pro Mnichovo Hradiště, Mělník a Prahu-východ.

Směrem na sever je podle něj situace příznivější a sněžení mnohde ustalo. Totéž by podle pracovníka dispečinku mohlo během dne nastat i na ostatních místech regionu. "Snad se to zlepší a přestane aspoň chumelit," dodal.

Husté sněžení bylo ráno hlášeno například na pražském okruhu mezi ruzyňským letištěm a dálnicí D1.

U Turska nedaleko Prahy na silnici zapadl sypač. Na mladoboleslavské rychlostní silnici R10 zase zkomplikoval jízdu padlý strom, který na 32. kilometru ve směru na Prahu částečně zasahoval do silnice.