Na antigenní testy se jen tak nedostanete a potřebujete nebo chcete zkontrolovat, jak na tom jste? Zkusit můžete domácí sadu. Tu seženete nejen v lékárně, ale také ve vybraných obchodech.

Redakce Boleslavského deníku zamířila do obchodního domu Kaufland. Ten patří mezi první řetězce, jež tuto možnost testování nabízejí. O sady zde nebyla nouze. Slečna na informacích nám poté sdělila, že mají zásobu i do budoucna. O domácí testy na covid-19 za necelých 150 korun je podle její zkušenosti celkem velký zájem.

I Benátky nad Jizerou mají své odběrové místo na covid-19, je u Domova U Anežky
Antigenní testy na Boleslavsku? Na termín si počkáte i více než týden

Další, kdo testovací sady (250 korun) nabízí je obchod Iceland, který taktéž nejdeme v Mladé Boleslavi. I zde ve čtvrtek několik testovacích sad měli a na další čekají. Obchod nabízí samotesty i na svém e-shopu. Nouze o ně tedy rozhodně není.

Mezera na trhu 

Využít mezery na trhu se rozhodly s mírným zpožděním i některé konkurenční firmy. „Můžeme potvrdit, že v blízké době plánujeme do našeho sortimentu zařadit samotestovací sady na koronavirus,“ uvedl pro Deník mluvčí Lidlu Tomáš Myler. „V současné době jednáme s dodavateli a předpokládáme, že v dohledné době bychom mohli nabídnout k prodeji samotestovací sady na odběr ze slin,“ řekla Deníku mluvčí Globusu Lutfia Volfová.

Hejtmanka Petra Pecková.
Hejtmanka Pecková: Očkování neregistrovanou vakcínou? Ani náhodou. Tečka.

S prodejem testů ze slin počítají také v Penny Marketu. „Z řady možností na trhu jsme se rozhodli pro uživatelsky nejpříjemnější a nejjednodušší variantu takzvaných lízátkových testů,“ řekl Deníku mluvčí Penny Marketu Tomáš Kubík. Od 15. března proto bude řetězec tyto testy schválené ministerstvem zdravotnictví nabízet za 249 korun za kus.

„Ačkoliv je tento typ testu dražší než například testy z nosu či ze slin, není ke zjištění výsledku potřeba nepříjemná a komplikovaná manipulace s výtěrovou tyčinkou, slinami ani s reakční tekutinou,“ vysvětlil Kubík.