Práce strážníků je obzvláště v Mladé Boleslavi stále obtížnější a muži i ženy zákona se zde musí potýkat se zvýšenou kriminalitou a stále častější agresivitou. Obtížnost jejich povolání v děkovné řeči zdůraznil i primátor Nwelati. "Vím, že vaše práce není lehká, ba naopak je čím dál náročnější," uvedl a dodal, že město se snaží v obtížné práci strážníky motivovat alespoň různými formami podpory a také finančními příspěvky a benefity.

Oceněnými muži a ženami pak byli Jan Kolman, který je součástí mladoboleslavské městské policie již pět let, dále Roman Brož, Jaroslav Kejmar, Miroslav Klaban, Helena Šelmeková, Marek Šimon a Martin Weigl – ti všichni dohlíží na bezpečnost ve městě již deset let. Největšími "veterány" pak jsou Petr Šlár, jenž nosí uniformu městského strážníka již patnáct let, a nakonec Naďa Šteklová, která slouží již neuvěřitelných dvacet let. Poslední dva zmínění obdrželi navíc odznak za věrnou službu.

Při závěrečném poděkování vyjádřil pak velitel strážníků Tomáš Kypta přání, aby všechny oceněné práce u městské policie i nadále bavila a vydrželi při ní i do budoucna.

Ani v důchodovém věku by lidé neměli slevit z aktivního života.
Průměrná délka života se mezi kraji liší až o čtyři roky
Po dva večery (1. a 2. listopadu) duněla ve vyprodaném divadelním sále Domu kultury jazzrocková smršť. Posluchači v úžasu absorbovali ďábelské rytmy v podání kapely Celula New York.
Legendární trumpetista vystoupil v Domě kultury