U jejího zrodu stáli manželé Tomáš a Pavla Dragonovi. „Jelikož se do malování zapojují děti v opravdu širokém věkovém rozpětí, není snadné vybrat téma, které by oslovilo všechny. Tentokrát zadání znělo ztvárnit libovolnou výtvarnou technikou zábavný telefon nebo hokejku, která vždy vyhrává," uvedl Tomáš Dragon, předseda představenstva Dragon Internet.

Na akci se dále podílí i již zmíněná Olympia, ale také zdejší hokejový klub. „Těší nás, že se zapojilo tolik dětí, některé obrázky nás skutečně svou nápaditostí překvapily," prozradila Petra Volprechtová z oddělení propagace BK Mladá Boleslav.

Ta na akci doprovodila trenéra Bruslařů Františka Výborného, který vítězům předával ceny. "Myslím si, že je to super nápad, mezi dětmi se cítím moc dobře, proto jsem opět rád přijal pozvání," uvedl František Výborný.

Olympia centrum tak zaplnilo na 150 dětí z Dětského domova Na Celně, z Dětského domova Horní Krnsko a také z Dětského domova při Klaudiánově nemocnici.

Kromě věcných cen, mezi nimiž nechyběla ani řada hokejových propagačních předmětů, dostali autoři vítězných obrázků také poukázku na nákup za 1000 korun v libovolném obchodě v Olympii.

Na nákup se děti vypravily hned, a to i se svými patrony. „Touto formou chceme děti nejen odměnit, ale také jim ukázat hodnotu peněz, aby na vlastní kůži poznaly, co si za 1000 korun mohou koupit, na co už jim peníze nestačí a jak je vhodné je investovat, vysvětlila Pavla Dragonová.

Patronem druhého ročníku byl i tentokrát náměstek primátora Daniel Marek, který zve na na výstavu obrázků. „Některá díla jsou tady opravdu povedená, vystavena budou až do 10. května a určitě stojí za to je vidět," chválil malé výtvarníky náměstek.