V čele Benátek stál od sametové revoluce Jaroslav Král, ten ovšem zemřel a Bendl jej po volbách ve funkci nahradil a starostou je už rok. Přesto tvrdí, že cíle pro město zůstávají stejné. Jako významné vidí investiční akce, které zde proběhly. „Nejvýznamnější investicí byla bezesporu rekonstrukce krajské komunikace II/610 v ulici Pražská, na které se Benátky nad Jizerou podílí společně se Středočeským krajem, společností VaK Mladá Boleslav a dalšími subjekty,“ popsal starosta Bendl. 

Poslední část této etapy bude podle něho dokončena v první polovině letošního roku.

Mladá Boleslav přivítala nový rok zvoněním a ohňostrojem
Mladá Boleslav přivítala nový rok zvoněním a ohňostrojem

„Ve městě byly loni také plně zrekonstruovány ulice Žižkova a Šnajdrova, a tak zbývá jen pár posledních ulic k dokončení komplexní obnovy všech místních komunikací, což nás čeká v tomto roce,“ pokračoval starosta.

Kromě toho se Benátky pustily do rekonstrukce objektu Loděnice, která má znovu sloužit k pořádání koncertů, festivalů a podobných akcí.

„Zásadním projektem v roce 2020 bude určitě rekonstrukce městského bazénu a úprava celého areálu koupaliště U Stadionu. Investice v hodnotě bezmála 60 milionů bude bohužel dokončena až v letní sezóně. Vznikne zde ovšem atraktivní a moderní zařízení, které jistě ocení jak místní obyvatelé, tak návštěvníci města,“ dodal Bendl.

Ilustrační foto.
Boleslav chce i do budoucna pracovat na bezpečnosti