„I v Mladé Boleslavi se návštěvníci mohou těšit na gastronomické speciality a bohatý program,“ zve k návštěvě Linda Dlouhá ze Středočeské centrály cestovního ruchu.

Připomíná, že kromě nabídky kulinářských specialit z různých koutů Evropy budou v rámci programu představeny jednotlivé evropské země. „Mladoboleslavská punk-rocková kapela Wotazník, vítěz posledního ročníku soutěže Skutečná liga, přiblíží země i po hudební stránce. Po představení jednotlivých bloků evropských zemí, rozložených do celého dne, bude účastníky čekat vystoupení populárních interpretů: skupiny Eddie Stoilow a zpěvačky Šárky Vaňkové,“ upozornila Dlouhá, že vedle těch gastronomických nabídne akce i zážitky hudební. Spolu s festivalem Ochutnej Evropu také míří do Mladé Boleslavi putovní výstava představující stavby, které byly na území Středočeského kraje vybudovány za přispění evropských peněz – a získaly ocenění v architektonických soutěžích.

V obchodním centru Olympia začala dobročinná sbírka školních potřeb pro děti ze sociálně znevýhodněného prostředí.
Foto: V Olympii začala sbírka školních potřeb pro sociálně slabší rodiny

Stejně jako v rámci předchozích zastávek si na své přijdou také děti. Budou mít nejenom příležitost ochutnat laskominy, za nimiž jinak bývá třeba cestovat, ale připraveny jsou i oblíbené atrakce: skákací hrad či malování na obličej. Či spousta zábavných soutěží, připomněla Dlouhá. „Ti starší si budou moci otestovat své vědomosti v zábavném kvízu a vyhrát zajímavé ceny,“ doplnila.

Akce umožňuje ochutnat Evropu jak přeneseně díky mnoha zajímavým informacím, tak i doslova, připomněl ředitel Středočeské centrály cestovního ruchu Jakub Kulhánek. S upozorněním, že stánky s evropskými specialitami se na každou z akcí částečně obměňují – ten, kdo před dvěma týdny festival navštívil v nedalekém Nymburce, tak nyní nemusí potkat totéž. „V Mladé Boleslavi se návštěvníci mohou těšit na holandské ryby a sýry, belgické koblížky, francouzské makronky, řecký salát, chorvatskou pljeskavicu, rumunská vína, italské tiramisu, španělské mandle a mnoho dalšího,“ vypočetl Kulhánek.

Chystané zastávky festivalu Ochutnej Evropu
- 27. srpna: Mladá Boleslav
- 3. září: Benešov
- 9. –11. září: Výstaviště Lysá nad Labem
- 17. září: Kolín
- 24. září: Rakovník
- 1. října: Kutná Hora
- 8. října: Mělník
- 15. října: Kladno
Zdroj: Středočeská centrála cestovního ruchu; organizátor si vyhrazuje právo na změnu programu