Pokud by ve volbách uspělo Mladoboleslavské hnutí nezávislých, mohl by primátorský post obsadit zpěvák a frontman kapely Seven, Filip Šubr, jinak také manažer sklářské firmy. Bude pak mít Boleslav novou hymnu?

Přistoupíme-li na myšlenku, že lídr kandidátky je zároveň potenciálním primátorem, naskýtá se zajímavý pohled. I další favorit je takříkajíc ze showbyznysových vod. Jedničkou KDU-ČSL je moderátor a programový ředitel rádia Signál Luboš Dvořák. U něj se dá zase předpokládat, že projevy by měly opravdu říz!

Ze sociální oblasti na post nejvyšší míří jediná zástupkyně něžného pohlaví mezi lídry: strana Zelených jde do boje v čele s Janou Horákovou z Probační a mediační služby.

Vybírat si ale mohou i ti, kdo dávají přednost politikou už políbeným kandidátům, na výběr tu máme i stávajícího primátora Raduana Nwelatiho, hlavu zdejší ODS, který je mimochodem v civilu lékařem, pokud už jste zapomněli.

Se svým „šéfem" se za měsíc utkají i oba jeho náměstci, jedničkou TOP 09 je Daniel Marek, a to „přes kulturu". Za Volbu pro Mladou Boleslav, která se spojila s ANO 2011, je nominován Jiří Bouška, jinak také extraligový florbalista.

Ostřílenými politickými harcovníky jsou i sociální demokrat Karel Horčička, krajský radní, a boleslavský zastupitel Karel Skála, kandidující za KSČM, který je mimochodem z lídrů nejstarší a v zastupitelstvu města sedí nejdéle.

Naopak nejmladším potenciálním primátorem je energetický analytik Jan Matyásko, stojící v čele Strany svobodných občanů, tomu je teprve šestadvacet let.

Nejvyššího muže v čele města by jistě měla ráda i další dvě nová uskupení, která z minulých voleb znát nemůžeme. Hnutí Otevřená radnice vysílá do boje Břetislava Mauermanna, ředitele firmy.

Nezávislí Pro Mladou Boleslav (neplést s Mladoboleslavským hnutím nezávislých) pak mají v čele specialistu na vzdělávání Jana Ježovicu.