Nevelká obec nedaleko Mnichova Hradiště letos zažije rušný rok.

„Už dlouho občanům slibujeme, že opravíme náves, a to včetně místních komunikací. Vysadíme zeleň, počítáme s parčíkem i s místy na parkování,“ přiblížil starosta Radoslav Drázský chystanou podobu lokality, kde se v současné době potkává pět komunikací najednou.

„Práce začnou na jaře a na rekonstrukci máme vyčleněných 3,7 milionu korun. Zde s dotacemi nepočítáme. Zkrátka, náves udělat musíme, vnímám to jako určitý dluh našim občanům,“ dodal.

Ilustrační foto.
ANKETA: Vyberte nejhezčí masopust

Naproti tomu devět set tisíc korun z dotací, a to jak z Evropské unie a ministerstva životního prostředí, pomůže radnici v Březině k tomu, aby mohla v obci zrealizovat hned několik důležitých protipovodňových opatření. 

Starosta dále objasnil, že díky tomu bude v Březině i Honsobu, místní části obce, nový rozhlas, který bude napojený na jednotný záchranný systém. Současně dojde k vytvoření digitálního protipovodňového plánu a také se pořídí nová meteostanice.

V rámci zvýšení kapacity a dostupnosti mateřské školy Březina byla v letech 2016 a 2017 za 3,9 milionu korun opravena a dovybavena školka. Projekt spolufinancovala Evropská unie. „Jsem moc rád, že se nám to povedlo. Stavbu jsme realizovali v předstihu a za své, ale věděli jsme, že by peníze mohly přijít letos, a to také přijdou,“ řekl starosta Radoslav Drázský a podotkl, že pokud vše půjde podle plánu, tak během letošního léta bude v areálu mateřské školy zahájena stavba kuchyně za 1,5 milionu korun. „To už ale bude z našeho rozpočtu,“ dodal muž, který se v komunální politice pohybuje s malou přestávkou už od roku 1991.

Dalšími akcemi v Březině budou například dokončení kanalizace v nové zástavbě a také spolupořadatelství Rally Bohemia. To se odehraje v podobě vydání souhlasu s průjezdem testovací rychlostní zkoušky tohoto motoristického podniku, který se odehraje ve dnech 29. června až 1. července v Mladé Boleslavi a jejím okolí.

Krajský soud v Praze začal v úterý projednávat případ pokusu o vraždu na JIP chirurgie mladoboleslavské nemocnice.
Pokus zabít pacientku ošetřovatelka mladoboleslavské nemocnice odmítá
Ilustrační foto.
Město čekají velké opravy