Všechny děti z přihlášených dětských domovů, azylových domů a dalších sociálně znevýhodněných skupin tak letos budou mít pod stromečkem minimálně jeden vánoční dárek, ten od vás. Tedy od dárců, kteří snahu borovických hasiček podpořili.

"V úterý odvážím poslední várku a máme hotovo. Všechno je připravené, zabalené, vyřízené. Bylo to velmi náročné a hektické období," okomentovala Hana Kuntošová z Borovice, která je jednou z odvážných dobrovolnic, které chtěli dětem z chudých poměrů vykouzlit úsměv na rtech. Dárek z Krabice od bot je totiž kolikrát jediný, který tyto děti dostanou.

Ilustrační foto.
Na budování sportovního zázemí pošle stát do středních Čech 38 milionů

Dneska Hana Kuntošová jede ještě do boleslavské Lumy a bude hotovo. Minulý týden odvážela dárky do České Lípy, kde je velmi srdečně přijali a z vánoční nadílky byli všichni nadšení.

Chvíli to přitom vypadalo, že ženy na dárky budou doplácet. Letos jich totiž vybírali přes 400, což je ve srovnání s loňskými 75 opravdu moře dárků. Akci musely prodlužovat, všechno se ale nakonec povedlo vybrat tak, jak bylo potřeba. Za rok se hasičky do akce hodlají pustit znovu.