Organizátoři tajili podrobnosti do poslední chvíle. Teprve, když redakce Boleslavského deníku dostala k poznámkování poslední verzi scénáře, dozvěděli jsme se, co máme od vyhlašování hudební soutěže Boleslavský Otík 2014 očekávat.

A hned první informace znamená pořádný šok. Krajský šéfredaktor a jeden ze zakladatelů klání o titul nejoblíbenějších muzikantů z Mladoboleslavska Jiří Macek se rozhodl z valné části vzdát mikrofonu. Prý už je okoukaný. Koho představí jako moderátorskou posilu? „Počkejte si na čtvrteční večer," odbyl nás stroze. Podle našich informací vytipoval čerstvou krev.

O poznání konkrétnější byl Jan Šťastný, který rovněž stál u zrodu Otíka a který zajišťoval na slavnostní večer doprovodný program: „První blok bude patřit mladé kapele Crkot Band z Kněžmosta, která je důkazem, že svižné country se těší podpoře i mladé generace muzikantů. Jako druzí vystoupí Wishmasters, nejlepší česká revivalová skupina, která svým hraním vzdává hold legendárním Nightwish. Třetí blok bude patřit akustickému vystoupení kytaristy Daniela Kroba, který hrál s Arakainem nebo skupinou Kreyson."

Už zítra v 19 hodin se ve velkém sále Domu kultury setká značná část mladoboleslavské muzikantské scény a také zástupci celé řady festivalů – malých a regionálních, středně velkých i těch, na kterých si zakoncertovat je prostě čest. Masters of Rock nebo Rock for People, to má zvuk.

Věříme, že komunikativní hudebníci budou domů odcházet v horším případě s příslibem koncertu, v lepším případě s pevně zarezervovaným termínem. Největší šance budou mít ale pochopitelně favorité, kteří si odnesou Boleslavského Otíka.

V kategorii kapel doufá ve vítězství Layla, z jednotlivců Adam Koubek a Romana Odhánělová, na titul Počin roku si brousí zuby opět Dětská nota. Ti všichni se umístili na prvních příčkách v hlasování na internetu. Jak ale s celkovým hodnocením zamíchaly papírové kupóny? To se uvidí zítra večer.

Pojďme si to na závěr sesumírovat. Vstup na vyhlášení akce je zdarma, vyhlašování proloží tři atraktivní hudební bloky a ceny předají zástupci hudebních festivalů, potencionální dveře do světa showbyznysu. Na letošním Otíkovi nemůžete chybět!