V sobotu po setmění bude jasno. Jasno o tom, kdo povede dál republiku. Rozhodovat o tom budou i voliči ve 121 obcích, městysech a městech mladoboleslavského okresu. Volit přijdou celkem do 222 volebních okrsků. Poprvé bude zřízena volební místnost v mladoboleslavském leteckém muzeu.

Průměrný věk kandidátů v celé republice je 46,42 roku, u mužů 45,16 a u žen 47,10 roku. Na 26 kandidátních listinách ve Středočeském kraji je 754 kandidátů. Na kandidátkách je 54 zástupců z Mladoboleslavska. 

Ilustrační snímek.
Do voleb jde fotbalista, psychiatr i skladnice

Nejvýše postavenými kandidáty z Mladoboleslavska jsou sociální demokrat Jan Hamáček a komunista Stanislav Grospič, oba okupují první příčku svých kandidátek. Na druhé příčce je Jiří Somberg (Rozumní – stop migraci a diktátu EU), na třetí František Kopřiva (Česká pirátská strana) a Ladislav Eliáš (Blok proti islamizaci – Obrana domova). 

Čtvrtá je Jana Marková (Realisté) a Jana Krumpholcová (Strana zelených). Páté příčky zaujímají Vladimír Sedláček (Sportovci), František Petrtýl (Hnutí ANO). Sedmé pak Josef Zdobinský (Česká strana národně sociální), Petra Smutná (Česká pirátská strana), Jaromíra Mušková (Rozumní). Do desítky se pak vešli ještě Josef Zikmund (8. příčka - Blok proti islamizaci), Zdeněk Volf (8 – KDU-ČSL), Jiří Kočí (8 – Sdružení pro republiku – Republikánská strana Československa Miroslava Sládka), Ondřej Lochman (8 – STAN), Matěj Falta (10 – Sportovci) a Jana Mařasová (10 – Řád národa – Vlastenecká unie).

Ruské kolo. Ilustrační foto.
Ruské kolo v centru Mladé Boleslavi? Nápad budí vášně

Nejvíce volebních místností je v Mladé Boleslavi – 44 a v Mnichově Hradišti – 11. Na devíti místech se bude volit v Dobrovici a v Bakově nad Jizerou. Na šesti pak v Benátkách nad Jizerou, na pěti v Bělé pod Bezdězem, Dolním Bousově a Kropáčově Vrutici. Na čtyřech místech v Kněžmostě, na třech v Kosmonosích, Luštěnicích, Velkých Všelisech a Žďáře. Dvě místnosti jsou připraveny v Borči, Čachovicích, Chocnějovicích, Chotětově a Skorkově.

Nejstarším středočeským kandidátem je 76letá Miluše Košťáková z nedalekého Kopidlna (Strana Práv Občanů). Nejmladším kandidátům je 21 let. Je mezi nimi i František Kopřiva z Mladé Boleslavi (Česká pirátská strana). 

Pro zvětšení klikněte.Zdroj: DENÍK

Hudební legenda J.A.R. v Litomyšli
Kam na Boleslavsku za zábavou? Vyberte si!