I v Mladé Boleslavi se nachází domy, které jsou dočasně opuštěné, ale přesto pořád někomu patří. Existují jedinci, kteří si myslí, že mohou tyto opuštěné domy beztrestně využívat jako své obydlí.

V případě, že se jedná o řádně zajištěné domy a tito občané se do nich dostanou násilně, je věc pro podezření z trestného činu strážníky městské policie předávána Policii ČR.

Ve většině případů se ale jedná o domy, o které se majitelé nestarají a které jsou nezajištěné. "V těchto případech může strážník tyto osoby z místa jen vykázat. A to zejména proto, že bezdomovci a uživatelé drog zdržující se v těchto domech, nezřídka zapalují ohně a tím by mohli způsobit značné škody v celém okolí," uvedl ředitel mladoboleslavské mětské policie Tomáš Kypta. Podle jeho slov by mohlo vzniknout i nebezpečí poranění osob.

I ve čtvrtek dopoledne oznámil pozorný občan hlídce, že v Tovačovského ulici vlezl nějaký muž do opuštěného domu.

Hlídka v místě provedla kontrolu, při které na půdě domu zjistila jednašedesátiletého bezdomovce. Po prokázání totožnosti a provedené lustraci zda osoba neprochází pátráním, hlídka bezdomovce z místa důrazně vykázala.